MENIU

Dinamo scârţâie şi fără Bonetti: 1-1 cu Pandurii

Foto: NewsIn

Dinamo a obţinut doar o remiză, scor 1-1, în meciul cu Pandurii Târgu Jiu, disputat duminică în etapa a 9-a a Ligii I. "Câinii" au condus cu 1-0 încă de la început, iar oaspeţii au egalat la singura lor ocazie.

Cu o zi înainte de a comemora 9 ani de la dispariţia lui Cătălin Hâldan şi la mai puţin de 24 de ore după demiterea antrenorului cu care a început sezonul, Dario Bonetti, Dinamo a primit vizita celor de la Pandurii Târgu Jiu.

După ce au încercat o împăcare cu suporterii, ducând în faţa lor o pânză cu chipul lui Hâldan, "câinii" au început meciul în forţă, şi Stanca a salvat de sub bară o lovitură de cap a lui Alexe. În minutul 8, Dinamo a deschis totuşi scorul dintr-un penalty uşor acordat de centralul Cezar Ionescu şi transformat de Gabriel Tamaş.

Golul a adus liniştea în tabăra gazdelor, care au controlat steril jocul, în timp ce gorjenii nu au reuşit să-l pună la lucru pe Dolha.

Imediat după pauză, însă, ceea ce Dinamo a construit în prima repriză a fost demolat de Cardoso, care a egalat pentru Pandurii cu o lovitură de cap din 6 metri, profitând de marcajul nepermis de lejer făcut de dinamovişti la un corner.

La 9 ani de când Hâldan îşi pierdea viaţa pe terenul de la Olteniţa, meciul dintre Dinamo şi Pandurii a fost la un pas de a oferi o nouă tragedie. În minutul 56, jucătorul Mădălin Murgan, de la oaspeţi, a căzut inert la pământ, după un duel cu un adversar. După câteva secunde în care nimeni nu i-a acordat nicio atenţie, ceilalţi jucători şi-au dat seama că acesta nu mişcă şi s-au repezit pentru a-i acorda primul ajutor. După ce au intervenit şi medicii, Murgan nu numai că şi-a revenit, dar a găsit şi puterea de a relua jocul.

Partida a continuat cu dinamoviştii alergând în continuare după golul care să-i readucă în avantaj, iar Adrian Cristea a trăznit transversala cu un şut din afara careului, deviat uşor cu vârfurile degetelor de Stanca.

Odată cu trecerea timpului, Pandurii Târgu Jiu s-a mulţumit să apere punctul pe care îl avea deja în buzunar, iar Dinamo nu a reuşit să spargă reduta gorjeană, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1.

CASETA TEHNICĂ

DINAMO - PANDURII 1-1 (Tamaş 8-penalty / Cardoso 52)

Dinamo: Dolha - Scarlatache, L. Goian, Tamaş, Pulhac - Torje, Kone, Boştină, A. Cristea (Niculescu 75) - Andrei Cristea, Alexe (Zicu 57). Antrenor: Ion Marin.

Pandurii: Stanca - Rusu, Murgan, Chibulcutean, Cardoso - I. Stancu (Hidişan 46), Fl. Stângă, Nalaţi, Păcurar - Dedu(Tilincă), Stromajer(Arieta 82). Antrenor: Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Pulhac, Kone 72, Pulhac 70 / Murgan 7

Arbitri: Georgian Cezar Ionescu - Cătălin Savu, Liviu Ciubotariu

Stadion: Dinamo; Spectatori: 2000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Dinamo - Pandurii, scor 1-1.

Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo Pandurii Târgu Jiu etapa a 9-a