MENIU

Dinamo - Blay, Malick, Kolinko şi Bruno Simao au devenit liberi de contract

Foto: NewsIn

Fotbaliştii George Blay, Papa Malick, Aleksandr Kolinko şi Bruno Simao şi-au încheiat conturile cu Dinamo şi au devenit liberi după ce oficialii roş-albi au decis să nu le mai prelungească înţelegerile, a declarat luni, impresarul celor patru, Cornel Teodorescu.

"Blay a plecat deja în Belgia şi probabil apoi va pleca acasă în Ghana, nu i s-a propus prelungirea înţelegerii. Aşa s-a întâmplat şi cu Malick, care avea opţiune de prelungire, dar clubul a decis să nu o mai activeze. În schimb, Kolinko şi Bruno Simao au semnat înţelegeri pe termen scurt şi s-a decis ca ei să nu mai continue la Dinamo. Probabil s-a considerat că nu au valoare de Dinamo", a spus Teodorescu.

Ghanezul George Blay (28 de ani) s-a transferat la Dinamo în vara anului 2006, liber de contract, la dorinţa expresă a lui Mircea Rednic, care-l cunoştea din campionatul belgian. Fundaşul dreapta a evoluat 66 de partide în cele trei sezoane petrecute în Ştefan cel Mare, însă nu a marcat niciun gol.

Papa Malick a semnat în iarnă o înţelegere valabilă pe şase luni, cu opţiune de prelungire pe încă un sezon, şi a evoluat în nouă partide în turul campionatului. Senegalezul în vârstă de 28 de ani a fost utilizat în nouă partide pe postul de mijlocaş defensiv. Acesta avea un salariu lunar de 10.000 de euro, iar în cazul în care i s-ar fi prelungit contractul, conducerea lui Dinamo trebuia să-i ofere 240.000 de euro pe an.

Portughezul Bruno Simao a ajuns la Dinamo tot în urmă cu şase luni, însă în prima parte a returului s-a pregătit cu echipa a doua, iar apoi a jucat în 10 meciuri şi a marcat un gol. În perioada petrecută la formaţia din Ştefan cel Mare, fundaşul stânga a fost implicat în mai multe scandaluri de presă, fiind acuzat de consum excesiv de alcool.

Portarul letonian Aleksandr Kolinko a fost adus la formaţia pregătită de Mircea Rednic în urmă cu două luni după accidentările lui Dolha şi Lobonţ, însă nu a evoluat în nicio partidă.

Mai multe articole despre:
Dinamo liber de contract Papa Malick Bruno Simao