MENIU

Dinamo a câştigat cu emoţii cu CFR şi a urcat pe locul trei în Liga I

Foto: NewsIn

Dinamo s-a impus cu scorul de 1-0 în faţa formaţiei CFR Cluj, în derby-ul etapei a 4-a a Ligii I. "Câinii" aşteaptă cu un moral ceva mai bun clasicul derby al campionatului, cel cu Steaua, programat etapa viitoare.

Pentru Dinamo, derby-ul cu CFR Cluj era cel al ultimei speranţe şi venea într-unul din cele mai nepotrivite momente. Huliţi de suporteri, ajunşi la un pas de eliminarea din Liga Europa şi ameninţaţi de preşedintele Cristi Borcea cu un program ca la fabrică dacă nu vor câştiga cu CFR şi cu Steaua, "câinii" lui Dario Bonetti şi-au suflecat mânecile şi au trecut la treabă în meciul cu clujenii. Cu o evoluţie în viteză şi mult peste celelalte din debutul sezonului, dinamoviştii i-au surprins pe cei de la CFR, care în prima repriză nu au reuşit prea multe la poarta lui Dolha, care a avut în faţă o linie de apărători care şi-a făcut treaba foarte bine.

Deşi Dinamo şi-a creat câteva ocazii la poarta lui Nuno Claro, cea mai importantă fiind în minutul 27, la un şut puternic al lui Djakaridja Kone, la pauză tabela continua să indice 0-0.

La reluare, lucrurile s-au schimbat. CFR a început să pună mai multă presiune, iar Gabi Mureşan l-a întins serios pe Dolha în două rânduri (60, 71). Cea care a marcat, însă, a fost Dinamo, prin luptătorul Marius Niculae (79).

Deşi a tremurat pe final, când Emil Dică a trimis mingea în bara porţii lui Dolha, Dinamo a obţinut prima victorie în Ştefan cel Mare în acest sezon, a urcat pe locul trei şi a câştigat puţină linişte înaintea meciului meciurilor, cel cu Steaua, programat etapa viitoare.

De partea cealaltă, CFR a înregistrat prima înfrângere din acest sezon.

CASETA TEHNICĂ

DINAMO - CFR CLUJ 1-0 (M. Niculae 79)

Dinamo: Dolha - Scarlatache, L. Goian, Moţi, Pulhac - Ad. Cristea (Torje 63), D. Kone (Zicu 77), N'Doye, Boştină - A. Cristea, M. Niculae. Antrenor: Dario Bonetti.

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, G. Mureşan, Cadu, Panin - Dario Flores (Nei 59) - Mara (Peralta 46), Leao (E. Dică 82), Culio, Dubarbier - Traore. Antrenor: Antonio Coincecao.

Cartonaşe galbene: N'Doye 14, Scarlatache 90+3 / Traore 22, Mara 42, Culio 60, Leao 62

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Cristian Nica, Aurel Oniţa

Stadion: Dinamo; Spectatori: 2.000


Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Dinamo - CFR Cluj, scor 1-0
.

Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo CFR Cluj derby etapa a 4-a