MENIU

Din dragoste de prăjituri

<descriere>

Un produs care îţi permite să mănânci fără să te gândeşti la efecte. Asta şi-a propus să vândă Gabriela Man când a pus bazele afacerii Dietetica şi a lansat pe piaţă, la sfârşitul anului trecut, făina care te ajută să slăbeşti mâncând.

Pe 16 decembrie, de pe poarta unei fabrici din Râmnicu Vâlcea ieşea în piaţă din România primul lot de făină hipoglucidică. “Pe 15 decembrie 2008, am montat ultima piesă la instalaţia pe care am cumpărat-o din străinătate, iar a doua zi dimineaţă am dat startul producţiei. Când în România exploda criza economica, noi am iesit pe piata”, povesteste dr. Man.

Pentru primul an de funcţionare, Gabriela Man estimează o cifră de afaceri de aproximativ 150 mii de euro şi o marjă de profit de 20%. Fabrica are şapte angajaţi. “Nu am nevoie de mai mult personal deocamdată. Instalaţia este atât de performantă, încât un singur schimb de lucru, adica doi oameni, pot supraveghea o producţie lunară de 500 tone de făină. Vom avea nevoie de mai mult personal atunci când vom începe să dezvoltăm departamentul de vînzări”, explică dr. Man.

Citeşte povestea start-up-ului Dietetica pe Antreprenor.NET