MENIU

DIN CULISELE PSD: Mircea Geoană îşi citea discursul în timp ce soţia sa zâmbea şi aplauda

<descriere>

Odată aranjat decorul pentru momentul exit-poll-ului din curtea sediului PSD, a început sosirea liderilor. Rând pe rând, aceştia intrau în clădire după ce salutau jurnaliştii care îi așteptau la ușă. Marian Sârbu, Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Adrian Severin, Robert Negoiță, Rodica Nassar, Oana Niculescu Mizil, Mircea Pașcu, Corina Crețu, Gheorghe Nichita, Dan Nica. Din lumea artistică Ovidiu Lipan Țăndărică și Luminița Anghel. La capitolul absențe marcante: Marian Oprişan şi Radu Mazăre.

Agitaţia care a fost după-amiază în curte parcă se mutase în holul central. Aici erau jurnalişti, camere de luat vederi, se urmăreau emisiunile de ştiri, lumea se uita la ceas să vadă cât mai e până la momentul aşteptat.

Membrii de partid se salutau între ei, stăteau de vorbă, se mai conversau şi cu jurnaliştii. Viorel Hrebenciuc şi Victor Ponta se plimbau dintr-un birou în altul. Mircea Geoană a ieşit la un moment dat cu nişte hârtii în mână, a ajuns la jumătatea holului, s-a uitat un pic la televizor şi a intrat într-o altă încăpere.

Aproape de ora 21:30 cineva din staff a anunţat că \"suntem aşteptaţi în curte\". Aici era plin de simpatizanţi îmbrăcaţi în jachete roşii. Un organizator avea grijă ca toată lumea să aibă pancarde şi steguleţe pe care scria \"Mircea Geoană preşedinte\".  Uşor, uşor lumea s-a îndreptat către scenă. Lavinia Șandru  alături de Ecaterina Andronescu, Daciana Sâbu la braţul soţului Ponta,  Rovana Plumb cu Nicolae Bănicioiu, Carmen Ungureanu cu Corina Creţu.

Afară se ascultau melodii rock, cei care aşteptau în faţa scenei dansau şi mai beau câte un pahar de vin fiert.  Mircea Geoană s-a lăsat aşteptat câteva momente bune. A apărut alături de soţia sa Mihaela îmbrăcată într-o haină roşie. Era însoţit de un alai de reporteri care l-au urmărit de la ieşirea pe uşa sediului central.  La un moment dat, în îmbulzeala în jurul lui Geoană,  unul dintre cameramani s-a împiedicat de cablurile de pe jos şi a căzut. L-au ajutat câţiva colegi să se ridice.

După ce s-a depăşit momentul, tot grupul  l-a condus pe Mircea Geoană   pe scenă unde a urcat în acordurile Odei Bucuriei şi în aplauzele susţinătorilor. Ion Iliescu îl urma, dar nu s-a aşezat în spatele lui. Pe ecranele din spatele scenei se vedeau imagini de la Realitatea TV. Până la momentul prezentării procentelor din exit-poll-uri s-a auzit comentariul lui Cristian Tudor Popescu şi preţ de câteva secunde toată lumea s-a uitat la televizor. Cei care rămăseseră în sediu, au deschis larg geamurile şi ascultau de acolo.

Foarte zâmbitoare, Mihaela Geoană a avut grijă ca lângă ea să stea fiul, iar între ea şi Mircea fiica lor. Astfel că familia avea vizibilitate maximă aflându-se în primul rând pe scenă. Lângă familia Geoană mai stăteau Daniela Popa, Liliana Ghervasiuc care trimitea bezele simpatizanţilor cu eşarfe inscripţionate cu PC, Gheorghe Nichita, Oana Niculescu Mizil, Adrian Năstase, Liviu Dragnea și Marian Vanghelie.  Lipsea Viorel Hrebenciuc şi unele voci spuneau în glumă că deja negociază. Toţi au ascultat discursul lui Traian Băsescu zâmbind pe alocuri şi şuşotind. Când a început să vorbească Mircea Geoană, toată lumea l-a aplaudat.

Candidatul PSD la preşedinţie  a făcut un pas în faţă şi a început să îşi citească discursul de pe nişte foi. Acum era chiar în lumina reflectoarelor. Toate camerele televiziunilor şi aparatele foto era îndreptate către el. Soţia sa dădea tonul la aplauze, urmată imediat de susţinătorii din faţa scenei. Mihaela Geoană  mai vorbea din când în când cu fiul său, iar când soţul ei i-a mulţumit în mod public a zâmbit larg. 

La finalul discursului toată lumea a aplaudat şi s-au ridicat steaguri pe care scria Mircea Geoană preşedinte şi Învingem împreună.  Candidatul a salutat pe toată lumea. După câteva minute, a plecat de pe scenă la braţul soţiei care radia de fericire. Nu a mai dorit să dea alte declaraţii. A mers direct în sediu.

Aşa că toţi jurnaliştii s-au repezit la ceilalţi lideri pentru declaraţii. Cel mai solicitat a fost Ion Iliescu, dar nici Adrian Năstase nu se poate plânge. A reuşit să scape doar motivând că este grăbit. Unii lideri şi mare masă a simpatizanţilor au plecat imediat. Au rămas câţiva lideri, mai ales cei care au răspuns de campanie. Jurnaliştii l-au aşteptat pe Mircea Geoană pentru alte declaraţii până la miezul nopţii. A plecat fără să spună ceva. Victor Ponta a fost singurul care a lăsat să se înţeleagă că PSD este dispus să negocieze cu liberalii şi chiar să accepta pe Klaus Johannis ca premier numai să câştige candidatul lor.