MENIU

DGIPI dezminte că ar fi înregistrat discuţia între şeful ANI şi doi jurnalişti

Foto: NewsIn

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă dezminte, într-un comunicat remis marţi, orice implicare în legătură cu înregistrarea convorbirii dintre şeful ANI, Cătălin Macovei, şi jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac, a cărei stenogramă a fost publicată în ziarul "Curentul".

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a precizat, în comunicat, că aspectele prezentate în cuprinsul articolului din "Curentul" cu privire la implicarea DGIPI "nu se confirmă".

De asemenea, poziţia oficială a reprezentanţilor Parchetului General este că din materialul apărut în ziarul "Curentul" nu se conturează indiciile săvârşirii unei fapte penale.

Ziarul "Curentul"a publicat, în ediţia de marţi, un articol însoţit de un fişier audio şi stenograma unei convorbiri care ar fi avut loc, pe 25 septembrie, între şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Cătălin Macovei, şi jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac. Potrivit ziarului "Curentul", cei doi jurnalişti ar fi încercat să-l şantajeze pe Cătălin Macovei în legătură cu un presupus împrumut de 100.000 de euro, de la un cămătar, susţinând că deţin documente în acest sens. În schimb, ce doi ar fi încercat să obţină informaţii despre anchetele ANI în legătură cu miniştrii PD-L Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu. De asemenea, Stănescu i-a spus conform stenogramei, şefului ANI că informaţiile referitoare la conturile celor trei lideri PD-L sunt utile înainte de alegeri.