MENIU

Deputaţii UDMR şi PNL se plâng că sunt lăsaţi în ploaie la aeroport

Foto: fotomagazin.ro

Deputatul UDMR Marton Arpad a ridicat problema transportului deficitar al deputaţilor de la aeroportul din Bucureşti, exprimându-şi nemulţumirea, în cadrul şedinţei Biroului Permanent de miercuri, că autocarele care vin să preia deputaţii nu parchează chiar sub copertină, iar în caz de ploaie, demnitarii sunt plouaţi.

Udemeriştii şi liberalii au semnalat, în şedinţa conducerii Camerei, că sunt nemulţumiţi de serviciul de transport al deputaţilor de la aeroport, arătând că autobuzele care vin să preia parlamentarii nu parchează unde trebuie, iar aleşii sunt nevoiţi să parcurgă un drum mai lung până la mijlocul de transport.

Potrivit lui Marton Arpad, problema ridicată de reprezentanţii opoziţiei i-a iritat pe democrat-liberali, Gheorghe Albu şi Ioan Oltean solicitându-le acestora să nu mai deranjeze şedinţa Biroului cu astfel de subiecte.

"Eu am ridicat problema aceasta la Diverse, dar nu copertina a fost cea mai importantă deoarece am ridicat şi alte probleme. Atunci cei de la PD-L au spus că s-au terminat punctele de pe ordinea de zi. S-au comportat cum se comportă ei de obicei. Au fost impertinenţi. Au spus să nu îngreunăm şedinţele Biroului Permanent şi că putem pleca după ce am votat ordinea de zi şi programul de lucru. Domnul Nicolăescu de la PNL a plecat din sală, dar eu am rămas", a declarat deputatul UDMR Marton Arpad.

Acesta a arătat că problema condiţiilor de transport al parlamentarilor de la aeroport a fost ridicată de către colegi de-ai săi din grup şi el nu a făcut decât să o pună în atenţia Biroului Permanent.

Marton s-a declarat deranjat de atitudinea reprezentanţilor majorităţii din Biroul Permanent. "În cei douăzeci de ani de Parlament, o dictatură atât de clară şi intolerantă ca a acestei majorităţi nu am mai văzut", a conchis liderul de grup al deputaţilor UDMR.

În replică, chestorul Gheorghe Albu (PD-L) a afirmat că problema ridicată este trivială, iar reacţia liberalului Eugen Nicolăescu, care a părăsit sala, a fost nejustificată.

"Dacă PNL crede că principala problemă a Biroului Permanent este copertina de la aeroport, se înşală. Pentru asta sunt chestori, este un aparat tehnic al Camerei. Aşa se câştigă şi timp şi se păstrează şi o ţinută a şedinţelor Biroului Permanent", a spus Albu, care i-a reproşat lui Nicolăescu faptul că a reacţionat excesiv la o remarcă firească.

"Doar domnul Nicolăescu a ieşit din sală. În ultima vreme, cei de la PNL, una-două, pleacă. Încep să cred că suferă de o formă de claustrofobie. Observaţia mea, că nu ar trebui să vină cu asemenea subiecte la Biroul Permanent, a fost normală şi de bun-simţ", a afirmat Albu.