MENIU

Deputaţii moldoveni cu dublă cetăţenie trebuie să anunţe într-o săptămână dacă renunţă la mandat

Foto: politicom.moldova.org

Deputaţii moldoveni care au obţinut mandat în urma alegerilor din 5 aprilie vor trebui să prezinte peste o săptămână dovada că au depus cerere de renunţare la cea de a doua cetăţenie, potrivit unei decizii publicate marţi de Comisia Electorală Centrală (CEC).

CEC a făcut publică  lista integrală a concurenţilor electorali cărora li s-au atribuit mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în urma alegerilor din 5 aprilie 2009. În următorul Parlament, 60 de mandate ar urma să revină comuniştilor, câte 15 mandate – Partidului Liberal şi Partidului Liberal Democrat din Moldova, iar 11 mandate – Alianţei Moldova Noastră.

În plus, Comisia a specificat că 21 de deputaţi au sau au depus cerere pentru obţinerea celei de-a doua cetăţenii. "Acestea trebuie, până în data de 21 aprilie curent, să confirme documentar renunţarea sau iniţierea procedurii de renunţare la cetăţenia altui stat ori retragerea cererii privind obţinerea cetăţeniei altui stat", se spune în comunicatul CEC. 

Printre cei 21 de deputaţi cu dublă cetăţenie, unul este de la Partidul Comuniştilor, care, pe lângă cetăţenia Republicii Moldova, o mai deţine şi pe cea a Bulgariei. În listele iniţiale ale comuniştilor mai figurau alţi patru candidaţi care aveau cetăţenie română, dar aceştia au fost excluşi din liste, imediat după ce presa a sesizat acest aspect.