MENIU

Deputaţii au discutat despre înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul Elenei Udrea

Foto: NewsIn

Liberalii din Camera Deputaţilor au anunţat săptămâna trecută că vor cere înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea ministrului Elena Udrea pentru modul cum au fost cheltuiţi banii la Ministerul Turismului.

În situaţia în care Comisia de anchetă în cazul Udrea se va înfiinţa, prim-vicepreşedintele partidului, deputatul Ludovic Orban, "este gata" să-şi asume preşedinţia ei, dacă va reveni liberalilor, a declarat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

Şi social-democraţii şi-au afirmat susţinerea pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul Udrea. Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a anunţat, sâmbătă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că deputaţii PSD vor susţine înfiinţarea Comisiei de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea şi vor vota rapoartele Comisiilor de anchetă în cazurile Ridzi şi Sterling.

UDMR are însă o altă părere. Preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat că orice Comisie este binevenită, dar numai dacă este bine fundamentată, iar în cazul Elenei Udrea nu ar exista date care să confirme încălcarea legii.

Elena Udrea le-a cerut reprezentanţilor PSD şi PNL să înfiinţeze cât mai repede comisia parlamentară care va verifica modul în care a fost cheltuit bugetul Ministerului Turismului, argumentând că "ţinta" acestora ar fi ca subiectul să fie ţinut cât mai mult în atenţia publicului.

"Eu totuşi sper să înfiinţeze această comisie foarte repede, adică mâine (luni n.r.). Somez atât social-democraţii, cât şi liberalii să facă această comisie de anchetă mâine, nu la sfârşitul lunii august, nu în septembrie, nu la anul, pentru că ţinta este să ţină în dezbaterea publică acest subiect - că ar fi neregularităţi în felul în care se fac acţiuni la MT ", a declarat Udrea duminică, la Realitatea TV. 

Citeşte şi:
Elena Udrea: Cei de la PSD vin în costume scumpe când sunt la guvernare, iar apoi se îmbracă în salopete şi trec în Opoziţie