MENIU

Democrat-liberalul Sorin Pandele este incompatibil, potrivit ANI

Foto: bitpress.ro

ANI a constatat că deputatul PD-L Sorin Andi Pandele este incompatibil cu funcţia din Parlament deoarece este administrator a două firme, informează instituţia, printr-un comunicat remis, miercuri, agenţiei NewsIn.

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, s-a sesizat din oficiu, după ce, în mai, "Academia Caţavencu" a publicat un articol prin care se semnala ca Pandele este administrator de firme, lucru care îl face incompatibil cu funcţia de deputat.

În urma analizării datelor din declaraţia de avere şi interese, dar şi a informaţiilor comunicate de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, a rezultat că, începând cu data de 04.02.1994, deputatul deţine calitatea de administrator al S.C. RO INTERMEDIA SERV S.R.L şi, începând cu data de 10.11.2003, acesta deţine şi calitatea de administrator al S.C. DALIEMA XXI S.R.L.

"Astfel, în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 144/2007 cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, s-a constatat faptul că domnul Pandele Sorin Andi se află în stare de incompatibilitate, întrucât calitatea de deputat este incompatibilă cu cea de administrator la societăţi comerciale", informează inspectorii de integritate.

Comunicatul ANI mai precizează că Sorin Pandele a fost înştiinţat, în luna iulie, despre declanşarea procedurii, fiind şi invitat la sediul instituţiei, în data de 20.07.2009, pentru a lua cunoştinţă de rezultatul verificărilor efectuate, dar, până la data întocmirii actului de constatare, acesta nu a dat curs invitaţiei şi nu şi-a exercitat dreptul de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

Mai multe articole despre:
ANI incompatibilitate PD-L