MENIU

Declaraţii memorabile la Oscarurile din 2009

Foto: oscar.com

Oscarurile au fost acordate duminică la teatrul Kodak din Hollywood. Starurile au făcut declaraţii memorabile atât pe scenă, cât şi în culisele premiilor oferite de Academia americană de film.

PE SCENĂ

"Copiii mei sunt prea mici ca să-şi amintească asta, dar am jurat că, dacă acest miracol s-ar întâmpla vreodată, să-l primesc în spiritul lui Tigger din Winnie the Pooh, deci asta şi fac" - Danny Boyle, explicând de ce a sărit în sus pe scenă când a acceptat Oscarul pentru regie.

"Aş minţi dacă aş spune că nu mi-am pregătit niciodată o versiune de discurs. Cred că aveam probabil 8 ani şi mă priveam în oglinda din baie. Acesta (n. red., spune ea, ţinând Oscarul) era o sticlă cu şampon. Ei bine, acum nu mai este o sticlă cu şampon!" - Kate Winslet, Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru "The Reader".

"Voi, comuniştilor, ai naibii iubitori de homosexuali! Nu mă aşteptam la aşa ceva" - Sean Penn, Cel mai bun actor în rol principal, pentru "Milk"

"Oare a leşinat cineva aici vreodată? Cred că eu aş putea fi prima" - Penelope Cruz, după ce a fost numită Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru "Vicky Cristina Barcelona".

"Există unele locuri în lume unde chiar nu-ţi imaginezi că ai putea ajunge. Pentru mine ele sunt Polul Sud, scena de la Miss World şi acest loc. Este o onoare uriaşă, deci mulţumesc Academiei" - Simon Beaufoy, premiat la secţiunea "Cel mai bun scenariu adaptat" pentru "Slumdog Millionaire".

"Cam toată viaţa mea, până acum, am crezut că a face bine pentru cineva nu înseamnă să fii recompensat pentru bunătate. Acest premiu îmi merge însă la inimă şi atinge cea mai profundă coardă a sufletului meu" - Jerry Lewis, 82 de ani.

ÎN CULISE

"Este o femeie cu un aur de inimă. Nu! O femeie cu o inimă de aur" - Penelope Cruz despre Sophia Loren.

PE COVORUL ROŞU

"Când am început, Mickey Rourke şi Sean Penn erau idolii mei" - Brad Pitt, vorbind despre colegii nominalizaţi la aceeaşi categorie cu el, Cel mai bun actor în rol principal.

"Sunt entuziasmată sută la sută. Încă nu m-a apucat spaima" - Anne Hathaway, nominalizată pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru "Rachel Getting Married."