MENIU

Debbie Rowe declară că va cere custodia a doi dintre copiii lui Michael

foto: news.yahoo.com

Bătălia pentru custodia a doi dintre copiii lui Michael Jackson a început, după ce mama lor, fostă soţie a cântăreţului, a declarat joi că vrea să se ocupe de creşterea lor, deşi avocatul ei a precizat ulterior că ea nu a luat o decizie definitivă, transmite AFP.

"Îmi vreau copiii", a declarat Debbie Rowe prin telefon la postul de televiziune NBC. Rowe a fost căsătorită cu Michael Jackson din 1996 până în 1999 şi este mama a doi dintre copiii acestuia, cei mai mari. Rowe a precizat că este gata să se supună tuturor testelor necesare, inclusiv testelor ADN, pentru a dovedi că este mama lui Prince Michael, în vârstă de 12 ani, şi a lui Paris, în vârstă de 11 ani. 

Cel de-al treilea copil, Prince Michael II, a fost născut de o mamă surogat a cărei identitate nu a fost niciodată făcută publică. Rowe s-a declarat îngrijorată de o eventuală separare a copiilor, precizând că este gata să accepte şi custodia celui de-al treilea, deşi are îndoieli că tribunalul i-o va acorda.

Rowe s-a declarat dispusă să se supună şi unor teste psihologice, pentru a dovedi că poate fi o mamă bună. "Sunt gata să îmi asum responsabilitatea, am datoria să o fac", a adăugat ea.

Curtea Superioară de la Los Angeles îi încredinţase luni custodia provizorie a celor trei copii ai lui Michael Jackson mamei cântăreţului, Katherine, care are 79 de ani. O audiere pentru acordarea custodiei copiilor pe termen lung urma să aibă loc luni, dar a fost amânată pentru 13 iulie.

Testamentul lui Michael Jackson, dezvăluit miercuri, confirmă că acesta dorea să-şi încredinţeze copiii mamei lui şi, în cazul decesului acesteia, cântăreţei Diana Ross. Debbie Rowe a fost exclusă explicit din testament.

În interviul de la NBC, Debbie Rowe a precizat de asemenea că va cere un ordin judecătoresc pentru ca tatăl lui Michael, Joe Jackson, să fie ţinut departe de copii. Michael Jackson spusese de mai multe ori că tatăl lui era violent.

Potrivit presei, Debbie Rowe ar fi renunţat la drepturile sale părinteşti atunci când a divorţat de Michael Jackson. Dar în 2006, după ce a revenit asupra deciziei, a încheiat o înţelegere cu Michael pentru a obţine drepturi de vizitare. În interviul de la NBC, Rowe a menţionat această înţelegere, dar spune că nu este uşor de pus în practică.

Un avocat a lui Debbie Rowe a nuanţat după câteva ore afirmaţiile ei, spunând că aceasta nu a luat o "decizie definitivă".

Una dintre întrebările pe care şi le va pune justiţia este dacă Rowe a ţinut legătura cu copiii în ultimii 10 ani.