MENIU

De la naţionalism la vinovăţie în stil românesc la Bienala de la Istanbul

Foto: cotidianul.ro

Slag Gallery expune la Bilsar, în cadrul celebrei bienale, lucrări semnate de artiştii români Gorzo şi Suciu şi de artistul turc Serkan Ozkaya. Proiectul lui Suciu este alterat însă de alăturarea fără sens cu lucrările lui Gorzo.

Cu o reţetă stilistică destul de constantă până recent, Dumitru Gorzo, stabilit la New York, unde colaborează cu Slag Gallery, nu încetează să-şi frapeze vechiul public prin schimbările estetice năucitoare. Se poate spune că, dacă până mai ieri recunoşteai “amprenta” artei lui Gorzo chiar şi în lucrările imitatorilor, astăzi poţi sta o jumătate de oră în faţa unui tablou sau a unei instalaţii a sa fără să-ţi treacă prin minte cine este autorul.
Cel mai recent proiect al lui Gorzo, câteva tablouri expuse în cadrul unui eveniment paralel Bienalei de Artă de la Istanbul, nu face decât să suscite din nou mirarea şi dezorientarea celor obişnuiţi cu stilul său, odinioară extrem de energic, cu elemente ce reinterpretau inspirat fabulosul de origine populară maramureşeană.
Citeşte mai mult pe cotidianul.ro
Mai multe articole despre:
artă galerie