MENIU

De ce preferă mai mult bărbaţii să folosească limba în timpul sărutului

FOTO: strawberryfieldsforever.com

Conform antropologului Helen Fisher de la Universitatea Rutgers, bărbaţii preferă săruturile în care este implicată şi limba.

Unul dintre motive ar putea fi că bărbaţii încearcă instinctual să descopere urme de estrogen din gura femeii pentru a determina fertilitatea. Săruturile ar putea reprezenta şi un reflex instinctual de transferare de testosteron femeii, fapt ce ar stimula interesul sexual, a declarat Helen Fisher la o întrunire American Association for the Advancement of Science din Chicago.

"Bărbaţii văd sărutul la începutul unei relaţii ca un pas important către actul sexual", a mai adăugat Fisher. Sărutul cu limba ar putea fi un mecanism ce porneşte reacţiile chimice din corpurile bărbatului şi a femeii. 

Wendy Hill, neurochirurg la Lafayette College din Easton, Pennsylvania, a sugerat că sărutatul ar putea avea şi un rol de evaluare a partenerului. Cocteilul care formează saliva ne-ar putea spune, la un nivel inconştient, dacă persoana sărutată este potrivit din punct de vedere genetic.
Mai multe articole despre:
femeie bărbat sărut limbă genetic