MENIU

Datornicii bogaţi ai României

Foto: Cotidianul.ro

În ultimele şase luni, datoriile oamenilor de afaceri către Fisc au crescut în medie cu 50%. În fruntea noilor datornici privaţi stau fraţii Micula, care "populează" lista rău-platnicilor cu trei dintre companiile lor.

Firmele fraţilor Micula au invadat lista cu datornici la bugetul statului, pe 31 decembrie 2008, Finanţele executându-le silit. Curios, dar după şase luni (mai precis la începutul lunii iulie 2009), datoriile celor doi fraţi (Ioan şi Viorel) către stat, în loc să scadă, au crescut, ajungând la peste 19 milioane de euro.

Pe lista neagră a Fiscului apare şi fabrica de vagoane din Arad, a omului de afaceri Cristian Burci, cu datorii însumate de 34,96 milioane de lei, în creştere cu 289% faţă de finalul anului, când obligaţiile faţă de stat atingeau valoarea de 8,97 milioane de lei.

Cu o datorie de 3,9 milioane de lei la bugetul de stat apare şi firma Interagro deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae.

Printre societăţile urmărite de portăreii Fiscului apar şi companii cu nume cunoscute, precum Leonardo SRL, cu datorii de peste 24 de milioane de lei, ArcelorMittal Tubular Products Roman, cu 8,54 milioane de lei, sau Altex România, cu 6,25 milioane de lei.

Citeşte mai mult pe Cotidianul.ro.

Mai multe articole despre:
România bogaţi Fisc rău-platnici datorii la stat