MENIU

Date false prezentate de Al Gore la Copenhaga

Iniţial, poliţia nu a crezut acuzaţiile care i se aduceau lui Al Gore, dar ulterior a redeschis cazul.

Fostul vice-preşedinte american Al Gore a declarat că noi date arată că zona arctică ar putea rămâne fără gheaţă în circa cinci ani, dar cercetătorul, pe a cărui lucrare şi-a bazat estimare, a negat acest număr. 

Al Gore a devenit un lider ad-hoc pentru ecologişti după ce a realizat documentatul „An Inconvenient Truth”, câştigând chiar şi un Oscar. Acesta a ţinut un discurs la summit-ul de la Copenhaga şi a spus că ultimele cercetări indică faptul că Arcticul ar putea rămâne fără gheaţă în următorii cinci ani.

„Acestea sunt ultimele cifre. Unele modele (climatice), realizate de Dr. Wieslav Maslowski că există 75% şanse ca întreaga calotă polară de la Polul Nord, în timpul sezonului de vară, să dispară cu totul”.

Climatologul la care a făcut însă referire Al Gore în discursul său a negat categoric o asemenea concluzie. „Nu ştiu cum s-a ajuns la această cifră. Nu aş încerca niciodată să prezint o număr atât de precis”. Gore a recunoscut mai târziu că aceste date ar fi apărut într-o conversaţie pe care vicepreşedintele a avut-o în urmă cu câţiva ani, fiind vorba de o estimare generală.

 

Mai multe articole despre:
discurs model Al Gore Copenhaga climă