MENIU

Dario Bonetti: "Zicu e un jucător de patrimoniu naţional"

Foto: NewsIn

Antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, a declarat, joi, că este încântat de prestaţia lui Ianis Zicu, desemnat cel mai bun jucător în meciul cu FC Zlatna, din Cupa României, apreciind că atacantul este "un fotbalist de patrimoniu naţional".

"Am făcut un meci bun şi am obţinut un rezultat pozitiv, cu mulţi jucători tineri în echipă. Mie îmi place să joace toţi, dar ne aşteaptă o partidă importantă sâmbătă şi aveam nevoie ca toţi jucătorii să fie odihniţi. Avem mulţi jucători tineri, care trebuie văzuţi şi folosiţi. Mă bucur pentru Zicu, e un mare jucător, de echipa naţională, jucător de patrimoniu naţional. Era normal ca suporterii să-l admonesteze, pentru că e un jucător bun, însă n-a reuşit să treacă peste perioada grea pe care a avut-o", a declarat Dario Bonetti, joi, după meciul cu FC Zlatna, scor 5-0, în 16-imile Cupei României.

Tehnicianul a mărturisit că nu a avut emoţii în ultimul sfert de oră, când echipa a rămas în inferioritate numerică, după accidentarea lui Zicu, şi a explicat că îi place "să joace universal, toată lumea să atace, toată lumea să se apere".

Antrenorul dinamovist a mai spus că în acest moment toată atenţia se îndreaptă către meciul cu Gaz Metan, de sâmbătă, în care aşteaptă ca echipa să facă un joc bun şi să continue seria rezulatelor bune.

Dinamo a învins, joi, pe teren propriu, formaţia de ligă a treia FC Zlatna cu scorul de 5-0 şi a devenit ultima echipă calificată în optimile Cupei României.