MENIU

Dan Voiculescu: Respingerea lui Codruţ Şereş este o decizie politică a PSD

Foto: replicahd.ro

În contextul desemnării listei de candidaţi pentru europarlamentare a Alianţei PSD-PC, Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, a declarat că "respingerea lui Codruţ Şereş este o decizie politică a PSD".

"Sabin Cutaş este un om politic cu experienţă şi bine pregătit şi am toată încrederea că va reprezenta echilibrat şi corect problemele României în dezbaterile europene. În Parlamentul European, Sabin Cutaş va activa în grupul politic pe listele căruia a candidat, fără ca asta să însemne că PC va renunţa la identitatea sa ideologică”, a precizat senatorul Dan Voiculescu.

În legătură cu informaţiile recente din presă legate de existenţa unor neînţelegeri în interiorul PC pe tema candidaturii la europarlamentare, Voiculescu a declarat că "nu există niciun fel de disesiuni şi nicio dispută internă pe tema propunerilor pentru europarlamentare".

"În Partidul Conservator există o conducere aleasă a cărei autoritate nu este pusă la îndoială de nimeni şi care a făcut eforturi importante în campaniile electorale pentru a aduce un scor cât mai bun Partidului Conservator şi Alianţei PSD-PC", a mai precizat acesta.

Mai mult, Voiculescu a mai menţionat că Partidul Conservator are ca prioritate "realizarea angajamentelor asumate în oferta de guvernare, precum şi pe cele legate de categoriile sociale vulnerabile şi de clasa de mijloc. Acesta este principalul obiectiv al PC, la realizarea căruia contribuie toţi liderii partidului."

Potrivit senatorului, "Partidul Conservator va rămâne consecvent platformei sale ideologice social-liberale şi va face toate eforturile pentru adoptarea unor măsuri legislative sau de la nivelul Guvernului prin care să fie susţinute, pe perioada crizei economice, segmentele sociale cu venituri mici şi micii întreprinzători".

"Prioritatea politică a partidului în acest moment este elaborarea unei legislaţii unitare a pensiilor", a subliniat Dan Voiculescu.