MENIU

Dan Petrescu vrea să antreneze naţionala Scoţiei

<descriere>

Antrenorul Unirii a declarat într-un interviu acordat pentru BBC Scotland că ar fi dispus să îi urmeze lui George Burley pe banca tehnică.

Performanţele lui Dan Petrescu în Liga Campionilor cu Unirea l-au adus pe acesta în atenţia presei internaţionale. Succesul la scor de pe \"Ibrox\", 4-1 cu Rangers, i-a impresionat pe scoţieni, care îl văd pe \"Bursuc\" drept un posibil candidat la postul de selecţioner al echipei naţionale, rămasă fără tehnician după demiterea lui Burley.

Intervievat de presa scoţiană, Dan Petrescu a admis că este interesat de post, dar afirmă cu nu a fost contactat de oficialii federaţiei. \"Dacă m-ar întreba cineva dacă sunt interesat, aş vorbi cu ei, deoarece este onorant postul de selecţioner al oricărei echipe naţionale. Mai întâi trebuie să mă sune, deoarece nu sunt genul de persoană care să se ducă şi să spună \'vreau postul acesta. Dacă cineva m-ar vrea cu adevărat, eu sunt disponibil să negociez pentru că este foarte important rolul de selecţioner al unei reprezentative precum cea a Scoţiei\'\", a declarat Dan Petrescu, pentru BBC Scotland.

Petrescu a mai precizat în interviu că ar fi dispus să negocieze preluarea naţionalei Scoţiei pentru preliminariile Campionatului European, care vor începe în luna septembrie.

Scoţia a rămas fără selecţioner după ce George Burley, care a condus echipa în perioada ianuarie-noiembrie 2009, a fost demis după ratarea calificării la CM din 2010.

Dan Petrescu nu este primul antrenor care se declară interesat de postul de selecţioner al Scoţiei. Recent, un tehnician de origine română care activează în prima ligă din Scoţia, Csaba Laszlo, antrenor la Hearts, a anunţat şi el că ar fi onorat să antreneze naţionala, dar, la fel, a recunoscut că nu a fost contactat de oficialii scoţieni. Un antrenor care a avut discuţii cu reprezentanţii federaţiei scoţiene, dar care a refuzat reîntoarcerea pe banca tehnică, este chiar fostul adversar şi învins al lui Dan Petrescu în Liga Campionilor, Walter Smith, de la Glasgow Rangers.

Presa din Scoţia anunţă că în acest moment, cel mai mare favorit pentru preluarea băncii tehnice este antrenorul lui Dundee, Craig Levein.