MENIU

D. Nica: Există riscul ca zeci de mii de firme să intre în faliment

Miniştrii PSD sunt hotărâţi să obţină bani mai mulţi de la buget pentru salarii şi pensii. După ce ieri dimineaţă, ei s-au întâlnit la partid pentru a stabili sumele de care au nevoie, azi-noapte au discutat cu partenerii de coaliţie. Proiectul de buget pe 2009 va fi dezbătut şi în această seară între partenerii de guvernare. Tot astăzi, vor avea loc, la Ministerul de Finanţe, întâlnirii cu reprezentanţi fiecărui minister în parte. Bugetul urmează să fie adoptat în şedinţa de guvern de joi.

"Ce procent din produsul intern brut? Aici probabil că se va ajunge undeva la 7 procente din PIB pentru fondul de pensii. Ţinta aceasta de 45% vorbesc de pensie în raport cu salariul mediu rămâne una sustenabilă şi din punct de vedere politic şi din punct de vedere economic", a declarat Marian Sârbu, ministrul Muncii.

Vicepremierul Dan Nica atrage însă atenţia că actualul executiv trebuie să mai plătească şi datoriile lăsate de Guvernul Tăriceanu.

"Din păcate trebuie să plătim şi 2 miliarde pe care ni le-au lăsat cu graţie cei care au fost înaintea noastră şi care acum sunt cheltuieli exigibile. Riscul de a băga în faliment vreo câteva mii sau zeci de mii de firme româneşti este real", a declarat Dan Nica.

Guvernul va discuta forma finală a proiectului de buget mâine, în şedinţă de guvern.

Mai multe articole despre:
buget guvern şedinţă Dan Nica proiect partid