MENIU

Curtea Supremă a Statelor Unite a permis preluarea Chrysler de către Fiat

Foto: fiatshop.com

Curtea Supremă de Justiţie a Statelor Unite a permis, într-un final, ca producătorul de autoturisme Chrysler să fie cumpărat de consorţiul italian Fiat, după ce decizia fusese amânată pe o perioadă nedeterminată.

Preluarea Chrysler de către grupul italian Fiat a fost amânată luni, pe o perioadă nedefinită, de Curtea Supremă de Justiţie a Statelor Unite. Constructorul american a intrat în faliment în urmă cu o lună şi jumătate, iar planul său de redresare a primit săptămâna trecută avizul unei curţi de apel. 

Amânarea preluării Chrysler de către Fiat ar fi putut pune în pericol tranzacţia, Fiat având posibilitatea de a-şi retrage oferta. Casa Albă a lăudat această decizie a Curţii Supreme: "Suntem încântaţi de faptul că alianţa Chrysler-Fiat poate merge mai departe, permiţând Chrysler să se reafirme ca un producător auto viabil şi competitiv".

Cele mai importante proprietăţi ale Chrysler urmează să fie controlate de Fiat, constructorul auto renunţând numai la acele active neperformante. Mai multe fabrici şi un număr mare de dealeri nu vor intra în pachetul de preluare al Fiat, tranzacţia lăsând pe drumuri mulţi angajaţi ai companiei americane.

Mai multe articole despre:
Statele Unite preluare Chrysler Fiat permisiune