MENIU

Curtea de Apel Bucureşti va judeca propriul proces deschis pentru sporul de 50%

Foto: romanialibera.ro

Curtea de Apel Bucureşti va judeca, pe 21 iulie, propria cerere de a-l obliga pe Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, să solicite Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite pentru luna iunie, în care să fie inclus sporul de 50%.

Potrivit acţiunii depuse de preşedintele Curţii de Apel Bucureşti la aceeaşi instanţă, ordinul ministrului Justiţiei din 3 iulie nu poate avea caracter retroactiv. Astfel, salariile pentru luna iunie trebuie să includă şi sporul de stres.

Angajaţii Curţii de Apel cer, de asemenea, ca Ministerul Justiţiei să repartizeze suma reprezentând sporurile.

Reprezentanţii Curţii de Apel invocă decizia aceleiaşi instanţe, din 7 iulie, atunci când aceasta a decis suspendarea ordinului ministrului Predoiu privind sporul de stres de 50% şi spun că ordinul încalcă şi Codul Muncii.

Pe de altă parte, potrivit reprezentanţilor Curţii, procesele CSM şi ÎCCJ împotriva Ministerului Finanţelor s-au judecat în regim de urgenţă şi anume la o zi, respectiv două zile de la depunerea acţiunii, pentru că aceste instituţii sunt ordonatori direcţi de credite şi angajaţii lor încă nu şi-au primit salariile.