MENIU

Cupa UEFA: SV Hamburg a învins Werder Bremen şi este cu un pas în finală

Foto: www.goal.com

SV Hamburg este cu un pas în finala Cupei UEFA, programată pe 20 mai, la Istanbul, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0, formaţia Werder Bremen, în prima manşă a semifinalelor. Returul se va disputa pe 7 mai, la Hamburg.

SV Hamburg a fost de la bun început echipa mai hotărâtă şi a avut încă din minutul doi o ocazie uriaşă de a marca, însă portarul Tim Wiese a făcut minuni în faţa lui Ivica Olic. Elevii lui Martin Jol au continuat apoi să semene panică în careul gazdelor iar Guerrero a avut şi el o mare ocazie de a marca (22), numai că acelaşi Wiese s-a aflat la post şi a evitat golul. Portarul gazdelor nu a mai putut face, însă, nimic în minutul 28, când micuţul Trochowski a fost scăpat din marcaj de apărători şi a reuşit să marcheze cu o lovitură de cap excelent plasată, după o centrare a lui Demel.

Deşi au trecut în avantaj, oaspeţii nu au făcut pasul înapoi şi au continuat să ameninţe poarta adversă, în timp ce Werder a avut prima ocazie cu adevărat importantă în minutul 44, când Pizarro a trimis milimetric pe lângă poartă.

La reluare, gazdele s-au văzut obligate să atace mai mult, iar Almeida i-a dat emoţii lui Rost (51), care a fost la un pas de o gafă monumentală la o centrare, dar apoi a respins în faţa portughezului.

Werder a devenit tot mai incisivă şi a ratat de două ori într-un minut prin Pizarro şi Pitroipa (66), după ce Ivica Olic nu a reuşit să-l învingă pe Wiese, care a reuşit din nou să se opună excelent unui şut al croatului. Finalul de meci a reprezentat un adevărat asediu al gazdelor la poarta lui Frank Rost, însă mingea a refuzat să intre în poartă, iar gazdele ar fi putut beneficia de un penalty la un henţ în careu comis de Benjamin, dar care nu a fost văzut de arbitru. Împinşi în propriul careu, oaspeţii nu au mai reuşit nici ei să-şi creeze ocazii, iar scorul final a fost cel stabilit încă din prima repriză, 1-0 pentru Hamburg.

Vezi aici cele mai importante momente ale meciului Werder Bremen - SV Hamburg, scor 0-1.

Şahtior Doneţk a remizat cu Dinamo Kiev şi este mai aproape de finala Cupei UEFA

Mai multe articole despre:
Cupa UEFA semifinale Werder Bremen SV Hamburg