MENIU

Cupa UEFA / FINAL: Werder Bremen - SV Hamburg 0-1

Foto: www.hsv.de

SV Hamburg a câştigat, cu scorul de 1-0, meciul disputat, în deplasare, cu Werder Bremen, în prima manşă a semifinalelor Cupei UEFA. Returul se va disputa pe 7 mai, iar câştigătoarea dublei manşe va juca în finala de la Istanbul, pe 20 mai, cu Dinamo Kiev sau Şahtior Doneţk.

Protagoniste ale derby-ului nordului în Germania, Werder şi Hamburg s-au întâlnit pentru prima oară în cupele europene. A fost, însă, a şaptea oară în istorie când două echipe din Germania sunt adversare în semifinalele Cupei UEFA.

WERDER BREMEN - SV HAMBURG 0-1

Componenţa echipelor:

Werder Bremen: Wiese - Fritz (Prodl 85), Mertesacker, Naldo, Bonisch - Frings - Tziolis, Diego, Ozil - Pizarro, Almeida (Rosenberg 61). Antrenor: Thomas Schaaf.

SV Hamburg: Rost - Demel, Gravgaard, Mathijsen, Aogo (Benjamin 80) - Pitroipa, Jarolim, Alex Silva (Boateng 75), Trochowski - Guerrero, Olic (Torun 90+1). Antrenor: Martin Jol.

Arbitri: Howard Webb - Darren Cann, Philip Sharp - Martin Atkinson (toţi din Anglia)

Cele mai importante momente ale partidei

Min. 85 Werder Bremen pune o tot mai mare presiune pe adversar, care, împins în propriul careu de minute bune, nu a mai reuşit să-şi creeze nicio ocazie şi trage cu dinţii de victorie.

Min. 66 Succesiune de ocazii la ambele porţi. Wiese s-a opus din nou unui şut al lui Olic, reuşind să limiteze proporţiile scorului, pentru ca apoi acţiunea să se mute în careul celălalt, unde Pizarro şi Pitroipa au ratat ţinta.

Min. 51 Gazdele au ieşit la atac, iar Hugo Almeida ar fi putut egala la o ieşire greşită a lui Rost pe o centrare. Totuşi, portarul a reuşit să se redreseze în timp util pentru a respinge în faţa portughezului.

Min. 22 Wiese continuă să fie îngerul păzitor al celor de la Bremen. El şi-a salvat din nou echipa de la un gol ca şi făcut, reuşind să respingă în corner cu vârfurile degetelor un şut foarte bun al lui Guerrero.

Min. 2 Ocazie uriaşă pentru Hamburg! Olic a scăpat singur cu Wiese, însă portarul gazdelor a reuşit să respingă in extremis cu piciorul.

Mai multe articole despre:
Cupa UEFA semifinale Werder Bremen SV Hamburg