MENIU

Cupa UEFA / FINAL: Dinamo Kiev - Şahtior Doneţk 1-1

Foto: www.shakhtar.com

Meciul dintre Dinamo Kiev, echipa lui Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat, şi Şahtior Doneţk, formaţie pregătită de Mircea Lucescu şi la care evoluează fundaşul Răzvan Raţ, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, în prima manşă a semifinalelor Cupei UEFA. Returul se va disputa pe 7 mai, la Doneţk.

DINAMO KIEV - ŞAHTIOR DONEŢK 1-1

 

Componenţa echipelor:

Dinamo Kiev: Bogush - Betao, Sabljic, Yussuf, El Kaddouri - Vukojevic - Correa (Cernat 82), Aliev, Ninkovic - Bangoura (Ghioane 46), Milevski. Antrenor. Yuri Semin.

Şahtior: Piatov - Srna, Kucher, Cigrinski, Raţ - Ilsinho (Willian 56), Hubschman, Duljaj, Fernandinho - Jadson (Lewandowski 75) - Luiz Adriano (Gladki 46). Antrenor: Mircea Lucescu.

Arbitri: Kornad Plautz - Roland Heim, Armin Eder - Stefan Messner (toţi din Austria).

Cele mai importante faze ale meciului

Min. 80 Cu 10 minute înainte de final, Iuri Semin îl aruncă în luptă şi pe Florin Cernat, intrat în locul lui Correa.

Min. 63 Dinamo Kiev a fost la un pas de a înscrie din nou cu şansă. Tot la un şut al lui Aliev Vukojevic a deviat balonul, însă acesta s-a scurs pe lângă poartă.

Min. 53 Cea care trece pe lângă gol este tot echipa gazdă, o lovitură de cap a lui Milevski, care a speculat o ieşire greşită la ofsaid a apărării "minerilor", trecând foarte aproape de vinclul porţii lui Piatov.

Min. 30 Şahtiorul lui Lucescu are o mare ocazie de gol, prin Fernandinho, însă portarul gazdelor, Bogush, a intervenit foarte bine şi şi-a păstrat echipa în avantaj.

Min. 15 Startul de meci nu a fost atât de furibund pe cât se aştepta. Miza uriaşă face ca ambele formaţii să nu se năpustească spre poarta adversă, ci să-şi "cântărească" adversarul.