MENIU

Cupa României - Iancu ameninţă că nu bagă echipa pe teren cu Dinamo

Foto: NewsIn

Patronul grupării FC Timişoara, Marian Iancu, ameninţă că nu va băga echipa pe teren la meciul cu Dinamo, din semifinalele Cupei României, dacă decizia ca jocul să se desfăşoare fără spectatori va fi menţinută. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, explică, însă, că hotărârea este conformă cu regulamentele alcătuite în concordanţă cu cele ale FIFA, UEFA şi ale celorlalte federaţii naţionale.

"Ne vom prezenta la Cluj la meciul de Cupă cu Dinamo, dar dacă vedem tribunele goale, ieşim de pe teren. Nu suntem vinovaţi nici noi, nici suporterii noştri pentru ceea ce se întâmplă la Dinamo", a declarat Marian Iancu pentru NewsIn.

"Dacă atât îi duce mintea, să o scoată ei la capăt. Nu se poate ca Timişoara să preia culpa lui Dinamo şi să joace fără spectatori. Este împotriva firii, este anormal, doar în România se poate întâmpla aşa ceva. Noi pentru ce jucăm în Cupa României, nu pentru spectacol? A câta oară este când federaţia ia un drept al Timişoarei? Asta după ce ne-a luat palamersul şi cele 6 puncte", a mai spus Iancu, la GSP TV.

Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat, joi, clubul Dinamo cu suspendarea terenului pentru un joc oficial şi o amendă de 60.000 de lei pentru scandările şi bannerele rasiste ale fanilor de la meciul cu Rapid din sferturile Cupei României, însă gruparea din Ştefan cel Mare a anunţat că va face apel la această decizie.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a explicat, la rândul său, că decizia Comisiei de Disciplină este conformă cu regulamentul şi a menţionat că FC Timişoara are posibilitatea de a cere despăgubiri clubului Dinamo, în cazul biletelor nevândute la partida din Cupa României.

"Regulamentele sunt în concordanţă cu regulamentele FIFA, UEFA şi ale federaţiilor europene şi, indiferent pe cine mulţumeşte sau nemulţumeşte, ele sunt universale. Dinamo a fost pedepsită la fel ca Juventus, din cauza scandărilor rasiste ale suporterilor. Timişoara este îndreptăţită să se adreseze Comisiei de Disciplină, pentru a cere depăgubiri clubului Dinamo din cauza biletelor nevândute la această partidă", a spus Sandu, într-o intervenţie telefonică la GSP TV.