MENIU

Cupa Păcii este la Aston Villa - VEZI VIDEO

Foto: guardian.co.uk

Juventus eliminase în semifinale pe Real Madrid, dar n-a fost în stare să învingă a şasea echipă din Premier League. Disputa cu Villa s-a tranşat la penalty-uri, unde Del Piero s-a făcut de râs.

O mare parte a sezonului trecut de Premier League, Aston Villa s-a bătut pentru un loc de Liga Campionilor, însă în cele din urmă a încheiat campionatul pe locul 6. Acum, trupa din Birmingham a început în forţă încă din intersezon şi şi-a trecut în palmars primul trofeu din 2009, Cupa Păcii.

În finala celei de-a patra ediţii, care a fost găzduită de Sevilla, echipa antrenată de Martin O'Neill, a învins după executarea loviturilor de la 11 metri, pe Juventus, iar eroul negativ al partidei a fost Alessandro del Piero, care a avut o execuţie lamentabilă, fără forţă şi pe centru porţii, astfel că portarul Brad Guzan aproape că a prins mingea. De la italieni au mai ratat Vicenzo Iaquinta şi Nicola Legrottaglie, iar englezii au câştigat cu 4-3, după ce în timpul regulamentar scorul s-a menţinut egal, 0-0. În semifinale, Juventus a eliminat pe Real Madrid, iar Aston Villa pe FC Porto.

Cupa Păcii, competiţie care se desfăşoară o dată la doi ani, a mai fost câştigată până acum de PSV Eindhoven, Tottenham şi Olympique Lyon, iar premiul pentru învingătoare este cifrat în jurul a două milioane de euro.

Loteria penalty-urilor

Mai multe articole despre:
Juventus Tottenham Aston Villa FC Porto