MENIU

Cum trebuie să arate un CV bun

Foto: standard.money.ro

CV-urile încărcate, lipsite de personalitate, dezordonate, care conţin greşeli gramaticale sau fotografii ale candidaţilor în ipostaze lejere riscă să fie respinse de recrutori în prima fază de selecţie a candidaţilor la un nou loc de muncă. Un CV este, cu siguranţă, respins dacă experienţa nu corespunde locului de muncă pentru care se aplică sau dacă se observă că persoana a schimbat într-un timp scurt mai multe locuri de muncă.

În actualul context economic, în care numărul şomerilor creşte pe zi ce trece, iar companiile au îngheţat angajările pentru majoritatea posturilor, recrutorii se confruntă cu o creştere de cel puţin 50% a numărului de CV-uri primite comparativ cu anul trecut, fără însă ca, în acelaşi timp, să crească şi calitatea celor care le trimit.

În acest moment, spune Ionela Pantea, permanent placement consultant al Manpower, cele mai multe CV-uri vin pentru joburile din vânzări (la toate nivelurile de carieră), FMCG, auto, amenajări interioare/construcţii, farmaceutic. “Comparativ cu perioada anterioară crizei, creşterea cantitativă este de aproximativ 50%, în timp ce creşterea calitativă nu este semnificativă”, spune reprezentanta Manpower. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
recrutare angajatori Business Standard CV Manpower