MENIU

Cum s-a desfăşurat ultima zi din viaţa lui Michael Jackson

Foto: Realitatea Tv

25 iunie 2009. Michael Jackson moare aproape de ora prânzului, în locuinţa sa din Los Angeles. Din ce cauză? O întrebare rămasă deocamdată fără răspuns. În ultimele clipe, i-a fost alături cardiologul său, dar mărturiile medicului nu fac lumină.

Joi, 25 iunie 2009, ora 11.30 a.m.
11.30, ora locală în Los Angeles. Michael Jackson primeşte o injecţie cu Demerol, un calmant foarte puternic, în locuinţa sa din Holmby Hills, în Los Angeles. 30 de minute mai târziu se prăbuşeşte fără suflare. S-a spus că medicul său i-a făcut injecţia fatală. Dar, acesta a negat, spunând că Michael era aproape mort când a ajuns el.

Joi, 25 iunie 2009, ora 12.21 p.m.

Nici o oră mai târziu, un bărbat rămas neidentificat sună la 911, de pe telefonul din casa lui Michael.

- Domnule, e un bărbat aici care are nevoie de ajutor, nu mai respiră, am încercat să îl resuscităm, dar nu mai respiră...
- Ce vârstă are?
- 50 de ani.
- 50? E inconştient, nu mai respiră?
- Da, nu mai respiră şi nici nu e conştient.
- Nu e conştient. Bine, unde e acum? E pe podea?
- E pe pat.
- Aşezaţi-l pe podea pentru a-i face manevrele de resuscitare când ajungem. Nu putem face asta prin telefon. Vom veni noi acolo. L-a văzut cineva?
- Avem datele sale medicale.
- E un medic acolo?
- Da, dar pacientul nu răspunde la tratament, nici la manevrele de resuscitare, la nimic.

După câteva minute, o echipă de paramedici soseşte acasă la Michael şi încearcă fără succes să-l resusciteze timp de 45 de minute.

Joi, 25 iunie 2009, ora 2.26 p.m.
La ora locală 2.26. Michael Jackson este declarat mort la spitalul UCLA. Trupul neînsufleţit este dus cu elicopterul la morga din oraş.

Joi, 25 iunie 2009, ora 4.35 p.m.

Două ore mai târziu, vestea morţii, anunţată deja de presa de peste Ocean, este confirmată de un medic legist, iar anunţul este făcut de fratele lui Michael.

"Fratele meu, legendarul rege al muzicii pop, Michael Jackson, a murit joi, 25 iunie 2009, la ora locală 14.26", declara Jermaine Jackson, fratele lui Michael.

 

Citeşte şi:

Justiţia americană a validat testamentul lui Michael Jackson

Mai multe articole despre:
deces moarte Los Angeles Michael Jackson ultima zi