MENIU

Culisele PSD: Mihaela Geoană a plâns la aflarea rezultatelor exit-pollurilor

Mihaela Geoană plânge de bucurie după anuţarea rezultatelor exit-poll-urilor
Mircea Geoană

Sărbătoare a fost cuvântul de ordine la sediul PSD, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor de la ora 21.00. Social-democraţii au sărbătorit victoria cu şampanie şi tort. Vizibil emoţionată de rezultatul obţinut de soţul său, Mihaela Geoană a început să plângă.

Susţinătorii aflaţi în curtea sediului central al PSD la ora 21.00 au început să aplaude şi să strige „Geoană preşedinte!” la auzul estimărilor la televiziuni. Candidatul social-democrat a sărit în sus când a văzut cifrele pe ecrane. Soţia sa, Mihaela, a izbucnit în plâns. Cei aflaţi în apropierea scenei aplaudau şi strigau „Geoană! Geoană!”. Unii susţinători se îmbrăţişau, alţii ridicau deasupra capetelor trandafirii roşii pe care îi aveau în mână, alţii fluturau steagurile roşii sau galbene în funcţie de tabăra din care proveneau. Toţi cei aflaţi pe scenă în spatele lui Mircea Geoană aplaudau.

Cel mai entuziasmat era Liviu Dragnea care se îmbrăţişa cu Geoană şi arăta semnul victoriei. Lângă ei a venit Crin Antonescu şi soţia sa care nu părea prea entuziasmată. Zâmbea din când în când discret.

Mircea Geoană şi-a început discursul de învingător. Din când în când era întrerupt de aplauzele şi scandările asistenţei care striga „Am învins!” sau „A căzut Băsescu!” sau „A picat marinarul!”. Mihaela Geoană a plâns de două ori. O dată la aflarea rezultatului exit-poll-ului, a doua oară când soţul ei i-a spus „Mihaela, îţi mulţumesc, dragostea mea!”, apoi i-a sărutat mâna. S-a îndreptat apoi către copii, iar la final şi-a făcut cruce.

La fel de entuziast era şi Crin Antonescu, căruia Geoană a ţinut să-i mulţumească în mod special. La finalul discursului Geoană a primit flori şi a strâns mâinile celor aflaţi în preajma scenei. Mihaela Geoană făcea cu mâna cunoscuţilor din public.

Unii pesedişti s-au arătat rezervaţi. \"Mai bine desfacem şampania când aflăm rezultatele finale\", au spus aceştia. Totuşi, toată lumea avea în mână câte o sticlă de şampanie. Pe feţele tuturor se citea bucuria. Adrian Năstase şi Ion Iliescu, care au stat mai în umbră la prezentarea rezultatelor, au îndemnat la prudenţă. Ei au fost printre primii care au plecat. Mircea Geoană a ciocnit un pahar de şampanie cu colegii de partid şi stafful de campanie. A plecat apoi la sediul PNL pentru a sărbători victoria alături de aliaţi înconjurat de aproape 15 gărzi de corp.

După ce a ciocnit şi aici cupe de şampanie, Geoană i-a mulţumit din nou partenerului său Crin Antonescu. Întrebat de ce şi-a pus o cravată galben cu bleu-marin, Geoană a spus că îi poartă noroc. \"Am purtat-o prima dată când am organizat prima zi naţională a României la ambasada din SUA. Cred că îmi poartă noroc\", a răspuns liderul PSD.