MENIU

Croitoru: "M-a afectat statutul de jucător la Steaua II, am primit o ofertă şi vreau să plec"

Foto: blog.mysport.ro

Mijlocaşul Stelei, Marius Croitoru, a declarat, marţi că în ciuda faptului că în 2008 a cunoscut cea mai neagră perioadă din cariera sa la gruparea din Ghencea, aceasta îi va rămâne în suflet ca o amintire plăcută.

"Dacă ţin cont de cariera mea de până acum, pot spune că m-a afectat statutul de jucător la Steaua II, dar din punct de vedere al evoluţiilor nu pot spune la fel, pentru că sunt jucători şi antrenori buni acolo. Am o ofertă concretă de a mă transfera, am intrat în posesia ei de curând, iar în două săptămâni cred că se va realiza", a declarat Croitoru, care a refuzat însă să spună despre ce echipă este vorba.  

Mijlocaşul a vorbit şi despre situaţia sa contractuală cu Steaua: "Am primit o hârtie din partea clubului, cu ajutorul căreia pot să mă transfer. Când o să-mi găsesc echipă o să-mi reziliez contractul cu Steaua, fără nicio pretenţie financiară din partea clubului".

Jucătorul Stelei a precizat că perioada în care a evoluat la Steaua II nu a rămas fără urmări pentru psihicul său: "2008 a fost cel mai rău an din viaţa mea. Niciun fotbalist nu-şi doreşte să treacă prin ce am trecut eu. Steaua îmi va rămâne în suflet chiar şi după ce s-a întâmplat în acest an".

Marius Croitoru s-a arătat nostalgic după vremurile când evolua constant în meciurile Ligii I: "Îmi este dor de atmosfera din Liga I, de meciurile cu Rapid şi cu Dinamo. M-a afectat că am trecut de la Liga I şi Liga Campionilor la alt eşalon şi că am ajuns să joc cu echipe de care nu am auzit în viaţa mea. Psihic este foarte greu, trebuie să fii foarte puternic, este foarte greu să joci în Liga a III-a şi pe urmă să revii iar, dar noi sportivii suntem persoane tari".

Cu toate acestea, fotbalistul grupării din Ghencea este convins că "în Liga a III-a sunt jucători de valoare, iar staff-ul nostru tehnic are valoare, sunt foarte buni, şi poate mai buni decât ceea ce au unele echipe din Liga I".

Fotbalistul a afirmat că "am multe să-mi reproşez şi eu pentru că am ajuns la Steaua II, dar cel mai bine în momentele astea este să nu cauţi vinovaţi, ci să treci peste, e foarte uşor să găseşti vinovaţi, aşa că mai bine închizi ochii şi treci mai departe". Totodată, mijlocaşul a opinat că este mulţumit de felul în care a fost tratat de oamenii din conducerea Stelei, "care au fost corecţi cu mine, ca de altfel cu toţii jucătorii".

Întrebat dacă Steaua are puterea de a cuceri titlul chiar şi în condiţiile în care la echipă au venit mulţi jucători tineri, Croitoru a spus: "La Steaua or să vină şi vor mai veni jucători tineri, la Steaua tot Rădoi, Goian, Ghionea sau Bănel, tot cei care au campionate în spate duc greul. Dacă un Tudose are valoarea lui Goian, sau Bicfalvi va juca în locul lui Ovidiu Petre înseamnă că au ajutat echipa, dar dacă nu joacă, nu ajută cu nimic".

Marius Croitoru s-a referit şi la jucătorii străini din lotul Stelei: "Dayro Moreno cred că e singurul străin de la Steaua care s-a integrat. Cel mai bun străin de la Steaua e Zapata, de departe. Mie unul, îmi place Toja, este un jucător tehnic, mai aproape de profilul meu".

Din tabăra jucătorilor români ai Stelei, mijlocaşul i-a remarcat pe "Goian, Ovidiu Petre şi Lovin, care sunt jucători buni ce au dus greul şi or să-l mai ducă" şi pe Petre Marin, care "este de apreciat pentru ceea ce face, nu cred că sunt doi sau trei ca el în ţară de valoarea sa". Concluzia lui Croitoru a fost că deşi "se fac transferuri la Steaua, tot cei vechi joacă, iar dacă stăm şi ne gândim, 5, 6 stelişti sunt mereu la lotul naţional, şi asta spune multe".

Fotbalistul roş-albaştrilor a apreciat că şansele Stelei de a câştiga titlul cu numărul 24 sunt foarte mari: "Bineînţeles că se poate recupera diferenţa faţă de Dinamo, şase puncte sunt o nimica toată faţă de ce diferenţă a avut Steaua faţă de CFR Cluj anul trecut. Steaua va avea un retur mai bun, la fel ca şi în ultimii ani. Aceste reveniri puternice ale Stelei în retur au atras atenţia, lumea te ia în serios, celelalte echipe o să aibă mai multă grijă când vor întâlni Steaua".

În încheiere, Croitoru a apreciat că alternanţa antrenorilor la Steaua nu a fost de bun augur pentru evoluţia fotbaliştilor: "Este normal să fie foarte greu să treci de la un sistem la altul. Cât a fost Lăcătuş antrenor a jucat Lovin, cât a fost Dorinel a jucat Tiago, fiecare cu stilul său tactic".

Marius Croitoru s-a transferat la Steaua în ianuarie 2007, de la FC Vaslui, echipă împotriva căreia a şi jucat primul său meci la gruparea din Ghencea. Debutul său în cupele europene pentru roş-albastri s-a realizat într-un meci din Cupa UEFA, în faţa celor de la FC Sevilla. Mijlocaşul s-a consacrat la FCM Bacău, acolo unde a jucat cinci sezoane jumătate. De asemenea, jucătorul a participat cu Steaua în UEFA Champions League, în sezonul 2007/2008. În cariera sa, fotbalistul a mai evoluat pentru Turistul Bucureşti, FCM Bacău şi FC Vaslui. Croitoru a fost pus pe lista de transferuri încă din iarna trecută, iar în returul campionatului 2007/2008 a fost împrumutat la Ceahlăul Piatra Neamţ, care a retrogradat în Liga a II-a. Din vară, jucătorul a evoluat pentru Steaua II.
Mai multe articole despre:
Steaua Dinamo FC Vaslui Marius Croitoru Steaua II