MENIU

Criză la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani

Foto: RTV
Protecţia Copilului din Botoşani se află într-o criză financiară fără precedent.

Situaţie limită la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani. Instituţia nu mai are bani de salarii pentru anul în curs. Cei 1.100 de angajaţi nu şi-au primit salariile pe luna august şi nici alte drepturi câştigate în instanţă.

Conducerea instituţiei spune că a primit pentru anul acesta numai 33% din fondurile pentru salarii şi că datoriile către angajaţi sunt uriaşe. Sindicaliştii ameninţă cu proteste.

"Luni, pe 14 septembrie, vom avea o întrerupere temporară a activităţii pentru jumătate de oră, perioadă în care cei care îşi desfăşoară activitatea vor ieşi în faţa instituţiilor în care lucrează, urmând ca pe 21 să organizăm o pichetare în faţa prefecturii şi a consiliului judeţean", a declarat Irina Mihalache, preşedinte executiv al Sindicatului Impact.

Liviu Rădăşanu, directorul DASPC, a explicat că în ultimele zece luni, datoria către salariaţi a ajuns la un total de 30 de miliarde. "Avem o sumă de aproximativ 25 de miliarde restanţe care se plătesc în următorii 3 ani, reprezentând drepturi câştigate în instanţă. O sumă de 30 de miliarde reprezentând un drept neplătit salariaţilor de peste 10 luni de zile. 4:00

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi de Protecţie a Copilului Botoşani spune că, până la sfârşitul anului, nu mai există bani pentru salarii.
Mai multe articole despre:
protest copii salarii criză protecţia copilului