MENIU

Cristina Trepcea, CNA: Vom analiza cazul Radu Mazăre

foto: cna.ro

Cristina Trepcea, membru CNA, aflată în vacanţă, a declarat pentru REALITATEA.NET că Consiliul Naţional al Audiovizualului s-ar putea autosesiza cu privire la cumpărarea de ştiri de către Radu Mazăre.

"Vă spun, în calitate de jurnalist şi membru CNA, că nu există niciun fel de posibilitate care să fie în acord cu legile deontologiei profesionale, politice şi cu legile libertăţii şi statului de drept care să justifice vânzarea, respectiv cumpărarea de ştiri. Poţi să cumperi publicitate, poţi cumpăra orice, dar ştiri nu se pot cumpăra. Cu siguranţă vom analiza acest caz, doar că acum suntem în vacanţă", a spus Cristina Trepcea  care a menţionat că CNA se poate autosesiza şi va cere informaţii reprezentantului său din zonă.

Vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei,  a declarat pentru REALITTEA.NET că "potrivit Codului Audiovizualului este interzisă sponsorizarea emisiunilor de ştiri şi de dezbateri, emisiunile ca atare nu ştirile. Ca să ne pronunţăm trebuie să vedem exact de tip de contract există. Sigur că ne putem autosesiza pe baza materialului apărut în presă şi la prima reuniune a CNA voi discuta cu colegii acest lucru". 

Site-ul de ştiri Hotnews.ro a scris joi că Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a cumpărat ştiri şi imagine pozitivă la televiziunea partenerilor săi de afaceri, TV Neptun.

În cazul Ridzi, CNA a declarat că nu există dovezi că Ministerul Tineretului şi Sportului ar fi cumpărat ştiri şi reportaje la televiziuni, dar că consideră spotul  de promovare a Zilei Tineretului "publicitate electorală".

 

 

Mai multe articole despre:
CNA Radu Mazăre ştiri Monica Ridzi