MENIU

Cristian Teodorescu: De ce l-o fi acuzînd Hrebenciuc pe Mitrea de trădare?

Foto: cotidianul.ro

Aseară şeful campaniei electorale a lui Mircea Geoană l-a făcut trădător pe Miron Mitrea. Manivelă, susţine Hrebenciuc, ar fi căzut la pace cu Băsescu la numărarea paralelă cu BEC-ul a voturilor de la parlamentarele din 2008.

Acuzaţia asta e doar o contră la ceea ce  Mitrea spune şi scrie: că gruparea Hrebenciuc-Vanghelie nu reprezintă PSD-ul? Are însă Geoană nevoie acum ca PSD-ul să pară o şandrama zgîlţîită de conflicte interne?

Dacă sondajele de opinie care-l încîntă pe Hrebenciuc sînt adevărate, ce rost are să rîcîie strategul la baza procentelor care l-au adus pe Geoană pe primul loc?  Ce rost are să-l atace pe Mitrea şi implicit pe cei care-l susţin cînd tactic ar trebui să dea impresie că în PSD, chiar dacă există divergenţe, loialitatea membrilor rămaşi e deasupra oricăror suspiciuni? Hrebenciuc nu e nici prost, nici impulsiv, încît să-i scape o asemenea gugumănie fiindcă l-ar fi luat gura pe dinainte. Cînd Năstase afişează o tot mai mare siguranţă de sine în PSD şi spune că nu e bine să ne luăm după sondaje, chiar în ziua cînd un asemenea sondaj îl dă pe locul întîi chiar pe candidatul partidului său, mai vine şi Hrebenciuc să-l acuze pe Mitrea de trădare.

Citeşte mai mult pe VoxPublica.

Mai multe articole despre:
Băsescu acuzaţii Mitrea Hrebenciuc trădare