MENIU

Cristian Pustai: Meciul cu Gloria Bistriţa este vital

Foto: NewsIn

Antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, a declarat, miercuri, că meciul cu Gloria Bistriţa este unul vital pentru echipa sa şi speră să îl câştige, pentru că doar o victorie îi mai poate da şansa să rămână în prima ligă.

"Aştept de la jucători să câştige jocul, pentru că încă mai avem şanse să evităm retrogradarea. Mai sunt încă 9 puncte puse în joc, însă acest meci cu Gloria Bistriţa este vital. Avem două jocuri acasă şi unul în deplasare, iar adversarele au program invers. Încă mai avem şanse", a declarat Pustai, într-o conferinţă de presă.

Tehnicianul este de părere că Gloria Bistriţa nu va veni la Mediaş doar să se apere: "Bistriţa e o echipă incomodă şi cu experienţă mare, pentru că este de 19 ani în prima ligă. Nu cred că se va cantona în apărare, pentru că este o şansă şi pentru ea să termine mai repede această luptă, şi nu cred că se va mulţumi cu un punct".

Pustai s-a declarat mulţumit de faptul că jocul va fi condus de o brigadă străină. "Şi meciurile echipelor aflate în lupta pentru salvarea de la retrogradare sunt la fel de importante precum cele care stabilesc echipele care vor evolua în cupele europene şi este bine că se aduc arbitri străini. S-ar putea să arbitreze mai slab decât românii, dar nu există suspiciuni asupra lor. S-a văzut şi la Iaşi, arbitrul a fost foarte aproape de fazele în care trebuia să primim două lovituri de la 11 metri, dar nu le-am primit. La Târgu Jiu am avut o lovitură semnalizată de tuşier şi acelaşi arbitru a mutat-o din careu în afara acestuia. Normal că îţi pui semne de întrebare", a comentat Cristian Pustai, cu referire la prestaţia lui Alexandru Deaconu de la partida cu Politehnica Iaşi, din etapa precedentă.

Antrenorul formaţiei sibiene a refuzat să comenteze zvonurile privind preluarea echipei FC Braşov din vară. "Eu sunt sub contract cu Gaz Metan încă un an. Cât timp eşti sub contract cu un club, nu poţi negocia cu altcineva. Până la finalul campionatului nu avem ce să vorbim. Eu am o relaţie bună cu Răzvan Lucescu, dar nu este momentul să discutăm acum", a spus Pustai.

Partida Gaz Metan Mediaş-Gloria Bistriţa, din etapa 31-a a Ligii I, se va juca sâmbătă, de la ora 19:00, şi va fi condusă de o brigadă din Grecia, formată din Anastasios Kakos, Dimitri Koukos şi Konstantinos Vlachos.