MENIU

Cristi Dulca: Ne aşteaptă un retur de foc la Nicosia

Foto: zing.ro

Antrenorul Vasluiului s-a temut de ciprioţi la fazele fixe şi consideră că 2-0 este un scor doar aparent liniştitor.

Aflat la primul meci ca antrenor în cupele europene, Cristi Dulca nu a putut sta o clipă pe bancă în timpul meciului, în ciuda ploii care a căzut în continuu la Vaslui.

Răguşit şi încă emoţionat, el a declarat la sfârşitul meciului cu Omonia Nicosia: "Am încercat să păstrăm mai mult posesia, iar acest lucru ne-a reuşit. Ştiam că fotbaliştii Omoniei sunt periculoşi la fazele fixe şi am încercat să-i ţinem cât mai departe de careul nostru. Am reuşit să le speculăm greşelile şi pot spune că am reuşit un scor liniştitor. Dar, după prima manşă, pot spune că am întâlnit o echipă periculoasă şi cred că ne aşteaptă un retur de foc".

La rândul său, tehnicianul Omoniei Nicosia, Takis Lemonis, a susţinut că înfrângerea de la Vaslui nu este una corectă şi consideră că şansele de calificare rămân intacte: "Scorul nu este tocmai corect, la cum au jucat cele două echipe. Sunt satisfăcut de modul cum s-au prezentat jucătorii pe teren. Vasluiul nu şi-a creat nicio ocazie, dar acesta e fotbalul, şi la nivelul acesta plăteşti când greşeşti. Mai avem cinci zile până la meciul revanşă, unde putem demonstra că putem să ne calificăm. Nu putem vorbi despre cifre sau procente, dar cred că şansele rămân egale în continuare".

Lemanis a fost surprins de jocul vasluienilor, considerându-l iniţial un adversar mult mai facil. "Am încercat să găsim informaţii despre FC Vaslui. Nu am găsit mare lucru. Le-am spus jucătorilor mei că Vasluiul este una dintre cele mai bune echipe din România şi s-a văzut asta", a mai afirmat tehnicianul cipriot.

FC Vaslui a învins cu 2-0 pe Omonia Nicosia, în partida tur a celui de-al treilea tur preliminar al Europa League, prin două goluri ale lui temwanjera, reuşite în minutele 20 şi 55. Returul se va juca joia viitoare, în Cipru.

Mai multe articole despre:
FC Vaslui Omonia Nicosia Cristi Dulca