MENIU

Crin Antonescu: PNL ar putea intra la guvernare dacă va avea premierul. AUDIO

<descriere>

Premier de la PNL - este varianta pe care liberalii ar lua-o în calcul pentru a discuta o posibilă guvernare cu PD-L. La mai puţin de 24 de ore de la declaraţia prin care excludea orice colaborare cu democrat-liberalii, liderul PNL Crin Antonescu şi-a nuanţat poziţia. În partid există însă şi tabăra celor care vor să rămână cu PSD în Opoziţie.

PNL ar putea începe discuţii pentru formarea unui guvern cu PD-L, dar premierul să fie numit din rândul PNL. Declaraţia a fost făcută marţi dimineaţă de preşedintele PNL Crin Antonescu la Radio Guerrilla. \"Singura formulă în care se poate discuta despre o guvernare cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca PD-L este situaţia în care PNL deţine poziţia de premier. Asta ca să putem discuta. Nu spun că e suficient. După părerea mea, cu PD-L, aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru şi în cazul PSD, este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia\", a spus Crin Antonescu la Radio Guerrilla. \"România are nevoie urgentă de un guvern. Pornind de la aceasta i-aş da un vot de investitură unui guvern PD-L\", a spus Puiu Haşotii marţi dimineaţă la Realitatea TV.

Luni, liberalii păreau nehotărâţi ce strategie să adopte. Călin Popescu Tăriceanu a spus luni înainte de şedinţa Biroului Politic Central că doar proiectul Johannis  i-a condus către o colaborare cu PSD. Pe de altă parte, Crin Antonescu, susţinut de Ludovic Orban şi Norica Nicolai excludeau orice colaborare cu PD-L şi susţineau continuarea colaborării cu PSD. După întâlnirea de luni a liberalilor, Orban a dezvăluit să Traian Băsescu l-a sunat pe Călin Popescu Tăriceanu.

Ziarele de marţi scriu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu s-a înţeles cu Traian Băsescu asupra unei eventuale intrări a liberalilor la guvernare. Din nou, pe piaţa politică, a apărut numele lui Mugur Isărescu, ca posibil premier, mai scriu jurnaliştii marţi.

Înainte de turul al doilea al prezidenţialelor Traian Băsescu a spus că, în cazul câştigării alegerilor, ar dori să nominalizeze un premier \"pe placul PNL\". Cu numai câteva zile înainte de alegeri, Gherghe Flutur a făcut un apel la liberali ca duminică, după anunţarea rezultatelor parţiale, să vină la discuţii pentru formarea unui guvern.