MENIU

Crin Antonescu: PD-L a ieşit la cumpărat de parlamentari

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat la Brăila că este \"grav\" faptul că PD-L se pretează făţiş la \"cumpărat\" parlamentari şi a susţinut că această situaţie îi produce un \"dezgust\" peste care trebuie să treacă, pentru că \"are treabă\".

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban susţine că democrat-liberalii fac presiuni "fără precedent" asupra primarilor şi asupra parlamentarilor liberali, oferindu-le sume mari de bani pentru a trece la PD-L.

"Traseismul politic a devenit un fapt divers în România. E regretabil că oamenii politici au ajuns să fie de închiriat. Este grav că PDL se pretează la un târg făţiş şi că a ieşit la cumpărături pe faţă", a spus liderul PNL la Brăila, după cum informează un comunicat de presă. "Pentru mine e doar un dezgust peste care trec, pentru că am treabă", a mai afirmat Antonescu.

Întrebat cum comentează plecările parlamentarilor liberali la PD-L, Ludovic Orban a răspuns că "toţi parlamentarii PNL, ca de altfel şi toţi primarii PNL sunt supuşi unei presiuni fără precedent şi li se fac oferte financiare generoase. Există nenumăraţi parlamentari care ne-au povestit de sumele de bani care le sunt oferite de lideri ai PD pentru a trece la ei".

Liderul liberal a mai spus că aceia care pleacă de la PNL acum vor nimeri "din lac în puţ". "Îi compătimesc şi denotă că nu au absolut niciun fel de orizont politic pentru că se duc într-un partid care va intra într-o gravă criză peste două luni de zile", a adăugat Orban.

Deputaţii liberali, Cristian Burlacu şi Elena Cristina Dobre, au anunţat, la începutul şedinţei de plen de luni, că au demisionat din grupul parlamentar al PNL şi s-au înscris în grupul PD-L, anunţul acestora fiind primit cu aplauze. Cei doi deputaţi au fost aleşi în colegii din Prahova, respectiv Iaşi.

La rândul lui, senatorul Tiberiu Prodan a explicat în şedinţa de plen a Senatului de luni că, "în urma unor situaţii care trenează de mai mult timp", a decis părăsirea organizaţiei PNL Suceava, dar şi grupul senatorial al PNL, pentru a se alătura grupului PDL şi echipei lui Gheorghe Flutur.