MENIU

Creditul ING similar programului Prima Casă este disponibil şi clienţilor care au deja locuinţă

Foto: comunicatemedia.ro

Produsul de tip credit imobiliar pe care ING Bank îl va lansa în această vară va fi disponibil şi pentru clienţii care deţin şi alte locuinţe la momentul solicitării împrumutului, arată un comunicat al băncii, după ce ING a anunţat că va renunţa să participe la programul Prima Casă.

"Noul produs se va acorda rapid. Imobilul achiziţionat poate fi orice casă în care clientul doreşte să locuiască, nu neapărat prima sa casă", a spus directorul diviziei de retail a ING Bank România, Albert Roggemans.

ING Bank a renunţat să mai participe la programul Prima Casă "deoarece procedura de acordare a garanţiei presupune o administrare specială de către bancă, generând astfel costuri suplimentare ce nu sunt în concordanţă cu modelul de distribuţie al băncii", se mai arată în comunicat.

Potrivit lui Roggemans, avansul minim necesar pentru acordarea creditului va fi de 25%, iar un avantaj faţă de creditele acordate prin Prima Casă va fi posibilitatea acordării unui împrumut mai mare de 60.000 de euro, fără ca banca să impună o sumă maximă ce poate fi aprobată. 

ING Bank România, care are statut de sucursală a unei instituţii bancare din alt stat UE, are în prezent 35 de sucursale bancare pentru companii şi 190 de unităţi destinate populaţiei.

Mai multe articole despre:
credit imobiliar ING Bank