MENIU

Cozmin Gușă: "Nu doar scorul actual al PSD-ului este problema, ci și lipsa de coeziune."

Cozmin Gusa

Cozmin Gușă, consultant politic, a analizat într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus situația din PSD, în urma CEx-ului de vineri seara, greșelile lui Dragnea din trecutul partidului, dar și cum vor evolua lucrurile în tabăra social democraților. 

Cozmin Gușă a readus aminte despre episodul din 2016, când Dragnea a fost ajutat de "statul paralel".

"Imaginea este tragic-comică și într-adevăr amărâtul de Dragnea ar merita premiat legat de contra-performanța pe care a reușit-o, dar așa e când se urcă scroafa în copac, când un om își asumă mize mult mai mari decât îl duce capul și eu începusem pe vremuri când se visa Gigi Becali președinte, le arătam celor din jur că dacă mai insistă mult că va fi președintele României, o să-l vedeți vorbind singur pe străzi. Când îți prinzi mintea cu niște mize mult mai mari decât capacitatea ta intelectuală, o pățești.
Dragnea a picat în aceeași capcană, pentru statul paralel, a fost sluga perfectă și trebuia să execute această misiune clară de distrugere a unui PSD care în 2016 a reușit o performanță, nu numai că a reușit-o ca partid singular, dar atenție! rezultatul din alegeri l-a obținut după ruperea USL, când te așteptai să fie în genunchi pentru că era un USL foarte puternic, USL-ul s-a rupt și un singur partid PSD, desigur cu concursul lui Cioloș care era din grădina statului paralel că era tot cu Coldea, liberalii care-și puneau băncuță separată, miniștrii lui Cioloș care s-au dus să candideze la USR în loc să meargă pe mâna lui Iohannis ș.a.m.d.
Statul paralel, respectiv Coldea, și alții l-au lucrat pe Iohannis, l-au ajutat pe Dragnea și-au obținut acel rezultat, dar era un rezultat obținut, și să-ți bați joc de el în acest hal este fără precedent. Din nefericire, nu doar scorul actual al PSD-ului este problema, ci și lipsa de coeziune, faptul că Dragnea a băgat într-un joc drăcesc, învățați de securiștii din sistem care s-au mințit reciproc, s-au  înșelat reciproc, s-au speculat reciproc și acum suportă consecințele, de aici și ședințelea astea atât de greoaie și de smucite.", a precizat Gușă.

Ce urmează în PSD?
Cozmin Gușă a precizat că, deși, "dreapta este sprijinită de serviciile secrete și de imaginea lui Iohannis, situația în PNL este la fel de gravă și ciudată.
Ca să nu vorbim de alții care sunt preferații românilor, auzi la scorul de 30 -40 % îți vine să faci nu știu ce, să vorbim de stânga! Stânga suferă de lipsă de concepție. Nu există, din nefericire, în acest moment în conducerea partidului cineva care să știe și să implementeze o doctrină pe următoarea perioadă, doctrină social democrată adaptată României, să știe să implementeze, care este un lucru important. De ce? România fiind o țară eminamente de stânga cu atâta lume săracă și cu atâta puținătate de capitaliști români, bazele și le va pune tot într-o mișcare de stânga. 
Din nefericire, structura actuală, sperăm una temporară, nu are personaje care să-și asume un asemenea demers. PSD-ul are în continuare o rezervă de cadre, cum se zice la partid care ar fi în stare să facă asta, dar pe moment se văd unii gălăcioși, se văd alții jucând mize personale, se văd alții care obișnuiți cu puterea sau cu obrăznicia fac deservicii partidului sau colegilor, așa cum e și într-o familie, dacă nu e condusă e balamuc acolo. Când nu e condusă o structură se vede, cum nu e condusă nici România. Și în România faptul că se întâmplă atâtea lucruri nelalocul lor se datorează aceleași cauze, căci de fapt nici România nu este condusă.", a încheiat consultantul politic. 

Mai multe articole despre:
Cozmin Gusa PSD