MENIU

Cozmâncă despre conducerea PSD: Indivizi şi grupuri care nu doresc decât să-şi împartă "mălaiul şi caşcavalul"

Foto: inpolitics.ro

Octav Cozmâncă a anunţat că se autosuspendă din PSD, partid despre care spune că e condus de indivizi şi grupuri care nu doresc decât să servească interesul clintelei politice, sugerând că ar putea face un nou partid. Fostul preşedinte Executiv al PSD în perioada 2003 - 2005 mai spune că Mircea Geoană nu este recunoscut ca preşedinte al partidului în multe structuri din ţară.

Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor şi simpatizanţilor PSD, Cozmâncă scrie că "Partidul Social Democrat nu mai este un partid de stânga sau chiar de centru-stânga, aşa cum pretind unii lideri din actuala conducere a PSD". Motivele pentru care fostul senator a făcut această afirmaţie: "Unii lideri actuali ai PSD, de la centru şi judeţe, au comportament de dreapta, dobândind, împreună cu familiile si prietenii lor - pe căi ştiute de ei - averi imense, derulând afaceri dubioase, de regulă, pe seama banului public",  "decizia profund greşită a conducerii PSD, a actualului lider al partidului, de a se alia la guvernare cu Partidul Democrat-Liberal".  

"Explicaţiile date de unii lideri ai PSD, legate de apărarea interesului naţional şi aşa-zisa stabilitate politică, sunt simple justificări, adevărata motivare fiind dorinţa unor indivizi de a parveni în funcţii de demnitari - miniştri, secretari de stat, prefecţi, şefi la diverse instituţii etc. Unii lideri ai PSD au acţionat în nume personal sau a unor grupuri pentru a participa la împărţirea

"PSD a acceptat compromisuri de proporţii jignitoare"