MENIU

Cozi de maşini la graniţa cu Ungaria, din cauza sărbătorii Maghiarilor de Pretutindeni

Foto: hand-und-pfote.de
Sute de tiruri aşteaptă să intre în ţara vecină după ce traficul greu a fost oprit de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Cozi interminabile de maşini la frontiera cu Ungaria. Sute de tiruri aşteptau să intre în ţara vecină după ce traficul greu a fost oprit de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Mulţi şoferi au stat chiar şi 24 de ore la graniţă şi au blocat banda de ieşire din ţară din punctul de trecere a frontierei Nădlac.

De la reluarea traficului la graniţă, luni dimineaţă şi până la prânz au trecut în Ungaria aproape o mie de tiruri. Şoferii care au fost opriţi din drum au fost revoltaţi. Spuneau că vor fi penalizaţi pentru întârziere şi că marfa perisabilă pe care o transportau s-ar fi putut strica din această cauză.

Autorităţile de la frontieră au luat măsuri. de fluidizare a traficului, prin mărirea numărului benzilor de control şi a personalului. Totuşi, şoferii se temeau că aglomeraţia din vămile maghiare ar fi putut deveni obişnuinţă, la început de săptămână, pentru că autorităţile au decis să restricţioneze traficul greu în fiecare duminică. În plus, pe perioada verii tirurile nu vor putea trece graniţa deloc în zilele de sâmbătă şi duminică.