MENIU

"Coţofenele" au prins aripi: Newcastle - Middlesbrough, scor 3-1

Foto: www.goal.com

Newcastle respiră uşurată pentru prima oară după multă vreme, după victoria cu scorul de 3-1 obţinută, luni seară, pe teren propriu, în faţa celor de la Middlesbrough, în epilogul etapei a 36-a a campionatului Angliei. "Coţofenele" au urcat deasupra liniei retrogradării după 7 săptămâni de chin şi după un sezon întreg în care s-au zbătut în agonie.

Fosta glorie a celor de la Newcastle, Alan Shearer, numit antrenor în urmă cu o lună pentru a salva echipa de la retrogradare, risca să fie mazilit dacă nu câştiga cu Boro. Iar meciul a început cât se poate de prost pentru gazde, care s-au văzut conduse încă din minutul 3, după un autogol al lui Beye.

Dacă Taylor a egalat repede (9), după aceea golul a refuzat să pice. Asta până în minutul 71, când Shearer, fără victorie în primele cinci meciuri ca antrenor al "coţofenelor", a făcut cea mai inspirată schimbare posibilă: l-a introdus în teren pe Obafemi Martins, care a marcat după doar 55 de secunde, pentru 2-1.

Victoria, prima obţinută de Newcastle în acest sezon după ce a fost condusă, a fost consfinţită de reuşita lui Lovenkrands, din minutul 86, iar "coţofenele" au urcat pe locul 17, ultimul care la finalul sezonului va asigura menţinerea în primul eşalon.

În ultimele două etape, Newcastle întâlneşte pe Fulham şi Aston Villa, în timp de pentru Middlesbrough viitorul pare destul de sumbru. Echipa care în urmă cu 3 ani elimina Steaua în semifinalele Cupei UEFA a ajuns pe locul 19, penultimul, în Premier League, iar în ultimele două etape va avea ca adversare echipele Aston Villa şi West Ham.
Mai multe articole despre:
Anglia Newcastle Premier League Middlesbrough