MENIU

Cosmote s-a înţeles la preţ cu Zapp: puţin peste 200 milioane de euro

Foto: Bloomberg

Cosmote Group (Grecia), care deţine în România al treilea operator de telefonie mobilă, a agreat cu Saudi Oger, proprietarul Zapp, termenii financiari ai tranzacţiei, precum şi aspectele comerciale majore în urma cărora operatorul elen îşi va consolida puternic prezenţa pe piaţa telecom din România, au declarat pentru Business Standard surse apropiate discuţiilor.

Potrivit acestora, cele două părţi s-au înţeles şi asupra celui mai important element - preţul, grecii urmând să plătească "puţin peste 200 milioane euro", preţ care poate fi ajustat în funcţie de evoluţia indicatorilor financiari până la obţinerea avizelor necesare de la Consiliul Concurenţei, respectiv Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, avize necesare pentru închiderea tranzacţiei.

Miza achiziţiei este licenţa 3G a Zapp, care-i asigură companiei Cosmote accesul la piaţa de internet mobil, businessul cu cea mai rapidă creştere din telecom. Sursele citate mai spun că semnarea contractului de achiziţie a 100% din acţiunile Telemobil, compania care operează reţeaua Zapp, ar putea avea loc în cursul lunii viitoare.

Citeşte mai mult despre înţelegerea dintre Zapp şi Cosmote în Business Standard.

Mai multe articole despre:
preţ 3g piaţă tranzacţie preluare Cosmote Telecom Zapp