MENIU

Cosmin Prelipceanu: Publicul de la radio este foarte valoros, aduce mereu argumente

Foto: Realitatea.net

Cosmin Prelipceanu a revenit după cinci ani în lumea radioului. De luni până vineri, între orele 10.00-13.00, ascultătorii vor dezbate alături de Cosmin tema principală a zilei, în cadrul emisiunii Realitatea în direct de la Realitatea FM.

Realizatorul emisiunii Deschide lumea, de la Realitatea TV, a revenit de luni în radio. El realizează o emisiune la Realitatea FM, care presupune un permanent contact cu ascultătorii.

Cum este să revii după cinci ani în lumea radioului? Ai avut emoţii?

Cosmin Prelipceanu: Am avut un pic emoţii, la început. A devenit ceva nou deoarece s-au scurs cinci ani între cele două momente.

Lucrurile s-au schimbat de la ultima ta colaborare cu lumea radioului, din 2004?

C.P: Nu, dimpotrivă. Eu ascult foarte mult radio. Mă uit întotdeauna ce se întâmplă pe la alţii. Ascult foarte mult radio din Franţa, mă uit foarte mult la televiziuni din Marea Britanie şi din Statele Unite. Nu am văzut schimbări. Este adevărat că televiziunea s-a mişcat mai repede, apropo de formate, de mod de a privi lucrurile. La radio, lucrurile au mers mai încet. Radioul de ştiri REALITATEA FM este o mare şansă pentru că în România nu există un radio vorbit, decât cel public.

Există diferenţe între publicul de televiziune şi cel de radio?

C.P: Îi simt şi ştiu că cei care ascultă radioul se uită şi la televizor, dar nu toţi cei care se uită la televizor, ascultă radioul. Cei care se uită la televizor sunt mai mulţi şi, dintre ei, cei mai buni, cei mai valoroşi, ascultă şi radio-ul. Cei mai buni sună şi vorbesc pentru că toţi oamenii cu care vorbeşti acolo au verbul la ei, au argumente, spun lucruri. Este un public activ şi de calitate. De obicei, românii nu prea ştiu să argumenteze, se enerveză, ţipă, ridică glasul. Oamenii care sună la radio au ce spune şi spun bine.

Ce îţi propui cu noua emisiune Realitatea în direct?

C.P: Este o emisiune de dialog cu ascultătorii şi cu oamenii care fac actualitatea. Se cheamă Realitatea în direct, este ora la care se produc evenimente.

Cum este să fii ancorat zilnic în lumea asta agitată a ştirilor?

C.P: Este incitant. Una este să fii în lumea evenimentelor, una este să te uiţi la ele, să le consumi pe măsură ce capătă noi evoluţii, pe măsură ce se petrec. Dacă lucrul ăsta se întâmplă sub ochii tăi non-stop, nu ai cum să nu ştii ce se întâmplă. Ştii tot.

Există o punte de legătură între Deschide lumea de la Realitatea TV şi Realitatea în direct de la Realitatea FM?

Întotdeauna. Facem acelaşi lucru, însă sunt alte modalităţi de exprimare sau modalităţile de abordare a informaţiilor sunt diferite. În mare, facem acelaşi lucru, adică urmărim ce se întâmplă.

Citeşte şi:

Cosmin Prelipceanu se alătură echipei Realitatea FM