MENIU

Coşmar în Ţiglina III. Timişoara a obţinut un punct chinuit la Galaţi

Foto: NewsIn

Oţelul Galaţi a obţinut doar o remiză, 3-3, în meciul cu FC Timişoara, din etapa a 13-a a Ligii I, pe care l-a controlat autoritar şi în care a condus cu 2-0 şi 3-1.

Timişoara a avut o prestaţie catastrofală la Galaţi, şi, după două mari erori ale fundaşilor centrali Mera şi Scutaru, s-a văzut condusă la pauză cu 2-0. Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate de Mircea Axente (24, 43), jucător împrumutat la Oţelul chiar de la gruparea bănăţeană. Nici atacul bănăţenilor nu a fost mai breaz, Gigel Bucur, omul cheie al Timişoarei în multe meciuri, fiind ca şi inexistent pe teren.

Repriza secundă a început pentru Timişoara cu un nou cuplu de fundaşi centrali, Bonfim şi Luchin trecând în această zonă după ce Mera i-a lăsat locul lui Artiom Karamian (38), iar Scutaru lui Stancu (46), însă nici mutările făcute de Sabău nu au avut darul de a da mai multă luciditate apărării.

După ce au redus din diferenţă prin Chiacu (51), care a reluat cu capul în plasă o minge trimisă în transversală de Magera, bănăţenii s-au văzut din nou conduşi la două goluri diferenţă. Ibeh a profitat de o nouă eroare a defensivei de "Cascadorii râsului" a oaspeţilor şi a marcat pentru 3-1, sub transversală (56).

Meciul de la Galaţi a continuat să fie unul de coşmar pentru Timişoara, Oţelul continuând să controleze autoritar ostilităţile.

Totuşi, Magera a mai avut o bară în minutul 75, pentru ca în minutul 82 să găsească în sfârşit cadrul porţii şi să facă 2-3, dându-le colegilor elanul necesar pentru a forţa smulgerea unui punct pe terenul Oţelului.

Temându-se probabil de presiunea pe care bănăţenii aveau s-o pună pe final de joc, gălăţenilor au început să le tremure picioarele în defensivă după primirea celui de-al doilea gol. Deşi Dorinel Munteanu a mai trimis în teren un apărător, pe Jelev, şi a implorat publicul să încurajeze echipa pentru a nu scăpa victoria printre degete, inevitabilul s-a produs chiar în minutul 90, când Pătraş a pierdut o minge într-o zonă periculoasă, iar Luchin a fost găsit nemarcat în careu şi a înscris cu capul pentru 3-3.

Viglianti ar fi putut fi omul de trei puncte al gălăţenilor, la o lovitură liberă socasă greu de Pantilimon (90+3), însă meciul s-a încheiat 3-3.

CASETA TEHNICĂ:

OŢELUL GALAŢI - FC TIMIŞOARA 3-3 (Axente 24, 43, Ibeh 51 / Chiacu 49, Magera 82, Luchin 89)

Oţelul Galaţi: Baotic - Râpă, Sârghi, S. Costin, Sălăgean - Iorga (G. Paraschiv 63), I. Neagu (Jelev 84), Giurgiu, Pătraş, Ibeh - Axente (Viglianti 76). Antrenor: Dorinel Munteanu.

FC Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Mera (Art. Karamian 39), Luchin, Maxim - Chiacu, Vrsic, Scutaru (S. Stancu 46), Curtean (Goga 53) - Magera, Bucur. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Neagu 60 / Vrsic 59

Arbitri: Radu Petrescu - Ionel Popa, Iulian Radu

Stadion: Oţelul; Spectatori: 2.500

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Oţelul Galaţi - FC Timişoara, scor 3-3.

Mai multe articole despre:
Liga I Oţelul Galaţi Etapa a 13-a FC Timişoara