MENIU

Corpodean şi Savaniu au fost eliberaţi sub control judiciar

Foto: NewsIn

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean au fost eliberaţi, vineri, din arest, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis recursurile împotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar.

"Vă doresc sănătate şi să vi se îndeplinească tot ce vă doriţi în viaţă", a spus Corpodean, care a fost aşteptat la ieşirea din arest de soţie, copil şi de avocatul său.

Savaniu nu a făcut declaraţii.

Şedinţa de la Curtea de Apel a început la ora 13,00, iar sentinţa a fost dată în jurul orei 17.15. Curtea de Apel Piteşti a judecat recursurile împotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar a arbitrilor Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean, cereri care au fost respinse la începutul săptămînii de cătreTribunalul Argeş. Hotărîrea Curţii de Apel este definitivă şi nu mai poate fi atacată cu recurs.

"S-au casat încheierile recurate. S-au admis cererile de eliberare provizorie sub control judiciar şi s-a instituit în sarcina celor doi următoarele obligaţii. Să nu se deplaseze la spectacolele sportive, să nu se apropie de co-inculpaţii în cauză, de mebrii familiei acestora, de martori, de experţi, să nu exercite profesia sau meseria avută la data arestării. S-a dispus punerea de îndată în libertate" a declarat judecător Paula Coţovanu, purtător de cuvînt Curtea de Apel Piteşti .

Marţi a fost respinsă ca nefondată şi cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a arbitrului Marcel Savaniu, iar joi urmează să se prezinte la Tribunalul Argeş cu o cerere asemănătoare şi arbitrul Aurelian Bogaciu.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Piteşti a respins recursurile împotriva arestării preventive formulate de arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean şi de observatorul FRF Marcel Lică.

Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Marcel Lică au fost arestaţi, în scandalul de corupţie în care a fost arestat şi patronul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul şef al CCA, Gheorghe Constantin.