MENIU

Cornel Penescu rămâne în arest, a decis Curtea de Apel Piteşti

Foto: cotidianul.ro

Curtea de Apel Piteşti a admis, miercuri, recursul procurorilor DNA la cererea de eliberare sub control judiciar a finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, astfel încât acesta rămâne în arest.

Potrivit judecătoarei Paula Coţovanu, purtător de cuvînt la Curtea de Apel Piteşti, s-a admis recursul DNA, a fost casată încheierea şi, rejudecând pe fond cererea, a fost respinsă ca neîntemeiată.

Tribunalul Argeş a admis, luni, 1 iunie, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar depusă de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, după ce Curtea de Apel Piteşti a decis, vineri, 29 mai, ca acesta să rămână în arest, dar să i se restituie cauţiunea de 200.000 de lei.

Decizia magistraţilor Tribunalului a fost atacată cu recurs, care  s-a judecat, miercuri, la Curtea de Apel Piteşti.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost dus luni, 1 iunie, la DNA Piteşti, unde i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii referitoare la constituirea unui grup infracţional organizat. Înainte de a intra în sediul DNA, Penescu a spus că nu este nimic adevărat şi că nu avea cum să dea mită pentru favorizarea echipei din moment ce FC Argeş se află pe locul 10 în clasament.

Vineri, 29 mai, în sala de judecată, procurorul DIICOT a spus că Penescu nu poate fi pus în libertate, deoarece este acuzat şi de constituirea unui grup infracţional organizat: "Nu poate fi pus în libertate deoarece Cornel Penescu este încadrat la art.7 din Legea 39/2003, care spune că iniţierea unui grup infracţional organizat sau sprijinirea sub orice formă a unui grup este o infracţiune foarte gravă şi se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 20 de ani".

Patronul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv în data 14 aprilie, în aceeaşi zi când au fost arestaţi şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru două infracţiuni de luare de mită, Liviu Ilie Făcăleaţă, persoană din anturajul finaţatorului FC Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată, şi Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, acuzat de o infracţiune de luare de mită.