MENIU

Copiii din Cluj-Napoca au realizat cel mai mare desen pe asfalt

Foto: picasaweb.google
Foto: picasaweb.google
Foto: picasaweb.google
Foto: picasaweb.google
Foto: picasaweb.google
Foto: picasaweb.google

Academia Recordurilor Mondiale a anunţat pe situl oficial omologarea unui nou record din România, cel mai mare desen pe asfalt realizat de copiii din Cluj-Napoca.

Pe data de 1 iunie 2008, peste 1.500 de copii şi 150 de voluntari au realizat un desen pe asfalt de aproape 6.700 de metri pătraţi, într-un eveniment organizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Fundaţia Română pentru copii, comunitate şi familie (FRCCF). Recordul precedent, un desen de peste 5.600 de metri pătraţi, realizat în Olanda, a fost doborât de elevii clujeni.

De ziua lor, copiii din şcolile clujene au mers pe viitoarea şosea de centură a oraşului. Folosind mii de cutii de cretă, ei au colorat 62 de vagoane cu zâmbete de copil, concepute de elevii de la Liceul de Artă "Romul Ladea".

Evenimentul a avut un scop caritabil, pe lângă cel de a sărbători ziua
copiilor. 21.000 de lei, din cei 28.000 de lei strânşi, au fost folosiţi pentru sprijinirea copiilor defavorizaţi din Cluj-Napoca.

În luna decembrie, Academia Recordurilor Mondiale a omologat la Braşov "Cea Mai Lungă Scrisoare adresată lui Moş Crăciun", o scrisoare de 413 metri realizată de peste 2.000 de elevi din şcolile braşovene.

Din România au mai fost omologate recordurile Nadiei Comăneci (cele mai multe note de 10 la Olimpiada de la Montreal), ale antrenorilor de
gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang (cei mai de succes antrenori din lume),  Palatul Parlamentului (cea mai mare, mai grea şi mai scumpă clădire administrativă), Cleopatra Stratan (şase recorduri mondiale, Cea Mai de Succes tânără interpretă); cel mai lung meci de baschet-Sibiu; cel mai mare Balmoş-Alba; cel mai lung bulz, în Covasna.
Mai multe articole despre:
elevi record copii Creta asfalt desen