MENIU

Copiii angajaţilor primăriei din Teiuş au plecat în tabără pe banii statului

Foto: RTV

Cine împarte, parte îşi face. La Teiuş, din cele zece locuri gratuite în tabere, care ar fi trebuit să ajungă la tinerii cu o situaţie materială precară, şase au fost ocupate de copiii consilierilor locali sau ai salariaţilor Primăriei. Şi asta după ce criteriile de selecţie au fost lăsate pe mâna administraţiei locale.

Direcţia Judeţeană de Tineret Alba a primit 200 de locuri gratuite în tabere, la mare. Pentru întocmirea listelor de participanţi au fost trimise adrese către primării. "Nu avem niciun departament prin care să selectăm aceşti tineri. Am lăsat primăriile să decidă criteriile prin care aceşti copii cu venituri reduse să fie trimişi", a declarat directorul DJT Alba, Dan Opruţa.

La Teiuş, inspectorii primăriei au împărţit cele zece locuri care le-au fost repartizate. "Nu ni s-a trimis o listă cu criteriile după care să alegem cazurile pentru copiii care trebuie trimişi şi din cauza asta nu s-a cerut nici anchetă socială, s-a lăsat totul la latitudinea noastră", a explicat inspectorul Primăriei din Teiuş, Simina Burduf.

Aşa se face că şase din cei zece copii trimişi în tabără sunt rude ale angajaţilor primăriei. Între ei şi nepoata viceprimarului. Fata este orfană, mama sa are un salariu de şase milioane, bani din care trăiesc trei persoane, printre care şi bunica fetei, paralizată de câteva luni la pat, a mai spus Simina Burduf.

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Tineret Alba au trimis o adresă către primăria Teiuş, în care au cerut lămuriri cu privire la alegerea participanţilor.

Mai multe articole despre:
primar ajutor social Tabără inspector Teiuş